Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu președinții de raioane: Iată despre ce au discutat

Abonare
Premieru Ion Chicu a avut o discuție cu președinții de raioane. Ei au vorbit despre situația din agricultură și pandemia de COVID-19.

CHIȘINĂU, 18 mai -Sputnik. Premierul Ion Chicu a convenit cu președinții de raioane să fie instituite comisii speciale care să analizeze pierderile suportate de agricultori din cauza secetei și a înghețurilor de primăvară. După ce vor fi prezentate informațiile în acest sens, Guvernul va putea veni cu suport pentru sectorul agricol. 

Ministrul Ion Perju în ședință - Sputnik Moldova
Situația din agricultură: Centrul și sudul Moldovei sunt afectate puternic

„Am mai discutat despre educație și sănătate. Președinții de raioane s-au interesat despre starea bugetară a țării. A fost remarcat faptul că, deși situația la bugetul de stat este una dificilă, noi avem pe patru luni deja deficit de 3 miliarde de lei, am transferat toți banii în deplină măsură la nivel raional. În aprilie, am prevăzut bani suplimentar pentru bugetele raionale. A fost creat acel fond de 200 de milioane de lei”, a declarat Ion Chicu. 

Prim-ministrul a mai vorbit cu aleșii locali și despre pandemia de COVID-19. A fost luată decizia ca, în continuare, președinții să colaboreze cu autoritățile centrale și să înceapă pregătirile pentru a face față unui al doilea eventual val de COVID-19. 

„Am discutat despre pericolul toamnă-iarnă, despre al doilea val eventual COVID-19 și despre faptul că atunci consecințele pot fi mai grave căci intrăm în iarnă. De aceea, am luat decizia să pregătim țara pentru un astfel de scaneriu, astfel încât atât la nivel central, cât și la nivel local să avem disponibile toate instrumentele necesare pentru a combate acest pericol, a mai spus Ion Chicu. 

În Republica Moldova au fost până în prezent confirmate 6 060 de cazuri de infecție COVID-19, dintre care 783 sunt în regiunea transnistreană. 256 de pacienți sunt în stare gravă, 19 - conectați la aparate de respirație asistată, 526 sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare. În total, 2 425 de pacienți s-au vindecat de COVID-19, iar 213 au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0