Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Examinarea cauzelor penale, prin teleconferință: Propunerea Guvernului

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Justiției a propus astăzi un proiect care se referă la asigurarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în instituțiile penitenciare, pe perioada stării de urgență în sănătate publică.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Examinarea cauzele penale în privința persoanelor private de libertate ar putea fi efectuată doar prin teleconferință sau în spații corespunzătoare la sediile instituțiilor penitenciare. Aceasta este propunerea ministerului Justiției privind asigurarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în instituțiile penitenciare, pe perioada stării de urgență în sănătate publică.

Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Societate
Miniștrii s-au întrunit în ședință: Ce decizii au fost luate

Ministrul Fadei Nagacevschi spune că se propun și anumite măsuri privind întrevederile deținuților cu avocații sau rudele.

„Întrevederile deținuților cu avocații lor se efectuează prin intermediul teleconferinței, cu asigurarea confidențialității corespunzătoare sau la sediul instituției penitenciare, cu condiția respectării cerințelor antiepidemiologice stabilite de către instituția penitenciară. Întrevederile de scurtă durată ale deținuților se efectuează prin intermediul teleconferinței, iar întrevederile de lungă durată se substituie cu cele de scurtă durată”, este precizat în  proiectului de lege cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative.

Totodată, la solicitarea deținutului, întrevederile pot fi înlocuite cu convorbiri telefonice, în limita duratei maxime admise. Durata şi numărul de convorbiri telefonice ale deținuților se dublează. Pentru asigurarea siguranței locurilor de detenţie, la necesitate, se vor implica organele/autoritățile de apărare naţională, securitate şi ordine publică, inclusiv cu acordarea mijloacelor de transport în termeni proximi pentru intervenție promptă, în baza planurilor comune de interacțiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0