Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Compania care a concesionat Aeroportul Chișinău intră în insolvență: „Reziliem contractul”

© Sputnik / Miroslav RotariПервый троллейбус в аэропорт
Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a declarat astăzi că Avia Invest - compania care a luat în concesiune în 2013 Aeroportul Internațional Chișinău și s-a angajat să-l modernizeze - intră în procedură de insolvență din cauza datoriilor acumulate.

CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Premierul Ion Chicu a declarat după ședința din această dimineață cu președintele țării și președintele Parlamentului că statul va lansa astăzi adresarea pentru inițierea procedurii de insolvabilitate a companiei Avia Invest. 

Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Guvernul Sandu a favorizat compania ”Avia Invest” SRL în detrimentul statului

„Guvernul este preocupat de lichidarea consecințelor crimelor admise în acești zece ani de unele guverne. Mă refer în primul rând la concesionarea criminală a Aeroportului în 2013. Avia Invest, investitorul care se prezenta în 2013 că vine aici să investească foarte mult și să modernizeze unicul aeroport internațional, de fapt a intrat în incapacitate de plată. Pe 30 aprilie 2020, pentru că s-au acumulat datorii și nu s-a respectat graficul de achitare a acestor datorii, conturile companiei au fost blocate. Iată că suntem în 18 mai, iar ei încă niciun bănuț nu au achitat din datoria respectivă, de aceea statul va declanșa procedura de insolvabilitate. Or, statul Republicii Moldova nu are bani să achite pentru acei care veneau în 2013 în mod fraudulos să investească”, a declarat șeful Guvernului.

Ion Chicu a menționat că Avia Invest are în aceste momente peste 22 de milioane de lei datorii față de Autoritatea Aeronautică Civilă. Pentru că nu au fost respectate clauzele prevăzute în contractul de concesionare, acesta va fi reziliat. 

„În iulie 2019, când lucrurile în țară erau gestionate de alt guvern, având o datorie de 118 milioane de lei, Avia Invest a primit un acord de reeșalonare a datoriei, deși atunci trebuia lansată procedura de insolvabilitate. Declararea insolvabilității este motiv de reziliere a contractului de concesiune conform punctului 26.1 din acel contract”, a declarat prim-ministrul. 

Amintim că pe 6 mai Autoritatea Aeronautică Civilă a solicitat intentarea unui dosar pe numele ”Avia Invest” SRL, pentru a recupera datorii de peste 22 de milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0