Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce a discutat Igor Dodon cu președintele azer Ilham Aliyev

© Photo : Facebook / Dodon IgorПрезидент Молдовы Игорь Додон поговорил онлайн с лидером Азербайджана Ильхамом Алиевым
Президент Молдовы Игорь Додон поговорил онлайн с лидером Азербайджана Ильхамом Алиевым  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cei doi președinți au discutat inclusiv despre lupta comună împotriva răspândirii coronavirusului, care a lovit și Moldova, și Azerbaidjanul.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a discutat în format online cu președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, chestiuni ce țin de dezvoltarea relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes reciproc.

Борт ВКС России доставил в Молдову гуманитарную помощь из Китая - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Rusia a venit în ajutorul Moldovei în cel mai dificil moment

”În mod special, am abordat subiectul privind lupta comună împotriva răspândirii coronavirusului, care a lovit statele noastre. În context, am exprimat recunoștință conducerii azere pentru ajutorul umanitar pe care l-a transmis țării noastre”, a menționat președintele.

El a amintit că săptămâna trecută, la indicația președintelui Aliyev, un lot de ajutoare în volum de 30 de tone a fost transmis din Baku la Chișinău cu o cursă specială. Lotul conține aproximativ 250 de mii de seringi de unică folosință, precum și diferite tipuri de echipamente medicale de protecție.

”În cadrul dialogului cu președintele azer, am subliniat faptul că lotul umanitar oferit este cea mai bună dovadă a relațiilor de prietenie și de încredere dintre țările și popoarele noastre. Am subliniat că doar prin eforturi comune, vom putea depăși această provocare globală privind răspândirea virusului COVID-19”, a mai spus Dodon.

La rândul său, Aliyev a menționat că Azerbaidjanul a acționat solidar în raport cu Moldova în această perioadă complicată.

”Anume în vremuri grele este nevoie să ne susținem reciproc”, a subliniat liderul azer.

Cei doi șefi de stat s-au felicitat reciproc cu ocazia Zilei Victoriei care a fost sărbătorită recent. Ilham Aliyev a menționat că această sărbătoare este una deosebită pentru țările noastre și este îmbucurător faptul că ele păstrează ”memoria celor care și-au dat viața pentru Victorie”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0