Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Undă verde pentru serviciile stomatologice și unele intervenții programate: Detalii

CC0 / Pixabay / oswaldoruiz / Cabinet stomatologic
Cabinet stomatologic - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis reluarea unor servicii medicale de ambulator.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Activitățile de imunizare, asistența medicală stomatologică programată își reiau activitatea începând de astăzi. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Potrivit hotărârii, de astăzi își reiau activitatea și comisiile medicale de examinare a conducătorilor de vehicul, dar și cele de examinare pentru angajare la muncă în țară și peste hotarele republicii.

Catedrala Mitropolitană din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Stare de urgență în sănătate publică: Iată ce ai voie să faci

Comisiile medico-militare pentru examinarea medicală a recruților, Comisiile de examinare medicală pentru port-armă, cele de examinare medicală de trimitere pentru expertizare și prelungire a gradului de dizabilitate, la fel încep de astăzi să presteze servicii cetățenilor.

Conform cerințelor actelor normative în vigoare, prestarea serviciilor se va efectua cu programare prealabilă, cu respectarea strictă a măsurilor de control și prevenire COVID-19, în funcție de evaluarea riscului epidemiologic pentru fiecare categorie de personal. După sistarea stării de urgență și declararea stării de urgență în sănătate publică, se relansează unele servicii în condiții de staționar, cum ar fi serviciile de chirurgie de o zi, intervențiile chirugicale planificate pacienților cu risc anestezic conform scorului ASA (American Society of Anesthesiology), serviciile de reabilitare precoce a pacienților după AVC, infarct miocardic, traumatisme.

De precizat, în perioada stării de urgență cetățenii au avut acces la serviciile medicale de urgență. Cele programate au fost anulate pentru o perioadă de două luni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0