Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Petrovici, despre dispariția unui element al clopotului de la Memorialul ”Eternitate”

© Photo : Алексей ПетровичНЕ ПОХИЩЕН
НЕ ПОХИЩЕН - Sputnik Moldova
Abonare
Presa din Moldova a scris că despre clopotul de la Memorialul ”Eternitate ” care a rămas fără „limbă”, iar oamenii folosesc în loc o piatră.

CHIȘINĂU, 17 mai - Sputnik. Consiliului de coordonare a compatrioților ruși ”Pobebda” a negat informațiile potrivit cărora un element al clopotului a fost furat la Complexul Memorial Eternitate din Chișinău.

Mai devreme, mass-media moldovenească a scris despre clopotul de la Memorial ar fi rămas fără „limbă”, oamenii în schimb ar folosi o piatră.

Șeful Comitetului ”Pobeda”, Alexei Petrovici, a declarat pentru Sputnik Moldova că fragmentul de clopot s-a deteriorat chiar în ziua de 9 mai - vizitatorii complexului memorial au bătut prea tare cu el.

”Potrivit Ministerului Apărării, elementul din bronz în prezent este în reparație. Luni acesta va fi instalat la locul său inițial", a spus Petrovici.

Un proiect unic în Chișinău: pe linie a ieșit „Troleibuzul Victoriei” - Sputnik Moldova
Video
Un proiect unic la Chișinău: „Troleibuzul Victoriei” a ieșit pe linie
Conducătorul Consiliului a apelat la vizitatorii Complexului Memorial Eternitate cu o solicitare de a nu folosi mijloace improvizate - pietre, cărămizi etc., pentru a bate clopotul.

”Prin aceasta, nu onorați memoria soldaților căzuți, dar riscați să o distrugeți”, a subliniat Petrovici.

Anterior, Complexul Memorial ”Eternitate” se afla în curs de reparații capitale. Conform planului inițial, a fost planificat să cheltuiască până la 4 milioane de lei pe lucrările de reparații. Aceasta trebuia finalizată până pe 9 mai, însă, din cauza epidemiei cu coronavirus, termenele de finalizare a lucrărilor au fost amânate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0