Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Antreprenor, despre creșterea spectaculoasă a vânzărilor online pe timp de pandemie

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Malai
Sergiu Malai - Sputnik Moldova
Abonare
Situația creată de noul tip de virus COVID-19 a reprezentat cumva un factor de creștere a pieței comerțului online. În ultima perioadă tendința de a procura produse pe Internet a crescut semnificativ în rândul moldovenilor.
Antreprenor, despre creșterea spectaculoasă a vânzărilor online pe timp de pandemie

De acest lucru s-a convins și antreprenorul Sergiu Malai, care spune că până la perioada de pandemie înregistra în medie 25 de comenzi online, ceea ce înseamnă aproximativ 100 de comenzi timp de o lună. În perioada de carantină comenzile online pe parcursul unei luni de zile au ajuns la 250.

Antreprenorul este de părerea că achiziționarea produselor online va rămâne la fel de solicitată și după trecerea pandemiei.

"În viitor această cerere se va menține, poate chiar va crește. Cel puțin după ce va trece pandemia, oricum achiziționările online vor fi mai mari decât înaintea acestei perioade", a menționat el.

Sergiu Malai susține că această perioadă nu este deloc ușoară pentru antreprenori. Nimeni nu a fost pregătit de o asemenea răsturnare de situație, nici măcar agenții economici care au deja experiența de a lucra online în acest domeniu.

"Suntem cu toții într-o barcă. Unii nu au reușit să se adapteze noilor cerințe, iar ceilalți se confruntă cu alte probleme. Acum cererea a crescut pe Internet și spre exemplu noi încercăm să ne asumăm acele lucruri pe care le putem face. În primul rând, comunicăm cu clientul pentru ca să ne putem îndeplini toate angajamentele. Una dintre problemele este livrarea cu întârziere a produselor. Anumite comenzi nu ajung la timp din cauza faptului că firmele de curierat sunt suprasolicitate la moment", a spus Sergiu Malai.

Din observațiile antreprenorului cele mai solicitate produse procurate online de către consumatori pe timp de carantină au fost produsele alimentare. În același timp, unii moldoveni nu au ezitat să achiziționeze și articole vestimentare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0