Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor fi sau nu amendați protestatarii: Anunțul făcut de Poliție - Video

© Sputnik / Александр СуруПротест ветеранов вооруженного конфликта на Днестре
Протест ветеранов вооруженного конфликта на Днестре - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția Republicii Moldova vine cu o reacție privind organizarea și desfășurarea protestului din Piața Marii Adunări Naționale.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Organizatorii protestului de astăzi din Piața Marii Adunări Naționale au încălcat Hotărîrea nr. 11 din 15 mai a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Preciarea a fost făcută de Inspectoratul General de Poliție.

Potrivit informațiilor, organizatorii nu au ținut cont de punctul 22 al hotărârii CNSP, unde este menționat că se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului, după modelul (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresă e-mail, adresă de domiciliu), cu excepția spațiilor care sunt în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție”. 

© Photo : Inspectoratul General al Poliției Proteste organizate de un grup de combatanți
Vor fi sau nu amendați protestatarii: Anunțul făcut de Poliție - Video - Sputnik Moldova
Proteste organizate de un grup de combatanți

Poliția spune că potrivit datelor forțelor de ordine, în PMAN au protestat aproximativ 200 de persoane. Totodată, potrivit IGP, majoritatea nu au purtat măști de protecție, care la fel este o măsură obligatorie, stabilită în hotărârea CNSP.

© Photo : Inspectoratul General al PolițieiProteste organizate de un grup de combatanți
Vor fi sau nu amendați protestatarii: Anunțul făcut de Poliție - Video - Sputnik Moldova
Proteste organizate de un grup de combatanți

„Astfel, toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației sunt înregistrate și documentate, iar în legătură cu abaterile menționate mai sus, Poliția s-a autosesizat și documentează contravenția în baza articolului 76 prim din Codul Contravențional”, este precizat în comunicatul de presă al Inspectoratului General de Poliție.

Илие Чебан - Sputnik Moldova
Societate
Reacția autorităților la protestul combatanților: Nu a fost autorizat

Potrivit acestui articol, nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică, se sancționează cu amendă de la 450 la 500 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la  1000 la 1500 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.

Poliția recomandă participanților să respecte măsurile stabilite de autorități, să respecte recomandările polițiștilor și să nu încalce legea. Amintim, în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență în sănătate publică până la data de 30 iunie, cu probabilitatea extinderii în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0