Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția autorităților la protestul combatanților: Nu a fost autorizat

Abonare
Câteva sute de persoane protestează în Piața Marii Adunări Naționale, la apelul public făcut de un grup de veterani.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Protestul din Piața Marii Adunări Naționale, organizat de un grup de veterani, nu a fost autorizat de Primăria Chișinău. Informația a fost confirmată de Sputnik Moldova de viceprimarul Ilie Ceban.

„La Primăria Chișinău nu a fost depusă nici o notificare privind organizarea protestului. Deci, autoritatea publică locală nu a autorizat această manifestație”, a declarat pentru Sputnik Moldova viceprimarul Ilie Ceban.

Протест ветеранов вооруженного конфликта на Днестре - Sputnik Moldova
Societate
Protest în centrul Capitalei pe timp de pandemie: Reacția autorităților
Totodată, Primăria municipiului Chișinău precizează că nu își exprimă intenția de a limita sub nici o formă libertatea de exprimare și dreptul la întrunire, dar vine cu recomandarea de a utiliza metode alternative de a comunica publicului propriile idei, urmând exemplul altor ONG-uri și grupuri din străinătate.

Potrivit Legii Parlamentului cu privire la întruniri,  orice persoană care intenţionează să desfăşoare o întrunire, notifică în scris, printr-o declaraţie prealabilă, autoritatea administraţiei publice locale din unitatea administrativ-teritorială respectivă cu cel puţin 5 zile înainte de data desfăşurării întrunirii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0