Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scriitorul Alexandru Plăcintă, despre experiența unică de comunicare online cu elevii

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Plăcintă
Alexandru Plăcintă - Sputnik Moldova
Abonare
Pandemia COVID-19 a modificat şi procesul de studii. Lecţiile online devin deja o metodă tradiţională. O experienţă de acest gen a avut şi scriitorul Alexandru Plăcintă, autorul renumitei cărţi „Poveştile bunicului Alexandru”.
Scriitorul Alexandru Plăcintă, despre experiența unică de comunicare online cu elevii

În perioada de carantină elevii au mai mult timp liber pe care ar trebui să-l folosească rațional, spune Alexandru Plăcintă - cunoscutul scriitor care dă viață poveștilor și poeziilor pentru copii. Atâta timp cât elevii sunt nevoiți să învețe de acasă, Alexandru Plăcintă participă la diverse întruniri online cu copiii, abordând discuții de suflet despre lectură, natură, dragoste și țară.

"Comunicarea online este o ieșire din situație. Atât copiii cât și profesorii muncesc mult, se pregătesc de lecții, deoarece această comunicare pe Internet presupune responsabilitate din partea ambelor părți. Elevii sunt curioși și sunt deschiși spre comunicare", a declarat  Alexandru Plăcintă.

Anterior, scriitorul și-a exprimat convingerea în studioul Sputnik Moldova că adevărata putere a cunoștințelor este prezentată în cărți. Chiar dacă acestea au rămas în ultimul timp mai în umbră, Plăcintă spune că, mai devreme sau mai târziu, cartea își va recăpăta valoarea pe care o avea.

Claudia Balaban - Sputnik Moldova
Versurile lui Vieru, în italiană: Prima carte, lansată la Chișinău

Mai mult, scriitorul a subliniat că dacă părinții le vor citi copiilor poezii și povești, încă din primul an de viață, atunci aceștia vor crește personalități puternice și vor avea succese în viață. Lectura îi ajută pe micuți să descopere lumea, să distingă răul de bine și să-și cultive deprinderi de viață.

"Copiii încearcă să se comporte la fel ca personajele. De aceea, eu le ofer posibilitatea personajelor negative să devină bune, în poveștile și poeziile mele. În acest mod, copilul înțelege că trebuie să ierte, să-i ofere o șansă celui care a greșit", a conchis el.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0