Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Versurile lui Vieru, în italiană: Prima carte, lansată la Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariClaudia Balaban
Claudia Balaban - Sputnik Moldova
Abonare
La Chișinău a fost lansată prima carte de versuri semnată de regretatul poet Grigore Vieru și tradusă în limba italiană. Volumul intitulat "La rossa della Solitudine ", adică "Trandafirul Singurătății", a fost prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Poezie "Grigore Vieru" de către scriitorul italian Francesco Altieri.
Versurile lui Vieru, în italiană: Prima carte, lansată la Chișinău

În zilele de 14-17 mai, la Chișinău și Iași, s-a desfășurat cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie "Grigore Vieru". Festivalul a avut drept scop omagierea personalității și creației regretatului poet.

Manifestările care au evocat memoria poetului s-au bucurat de o audiență importantă și variată. În cadrul ediției din acest an a Festivalului, spectatorii au asistat la lansarea unui volum de versuri "Grigore Vieru – trandafirul singurătății", traduse în limba italiană de către scriitorul Francesco Altieri, din Torino, Italia.

"Versurile marelui poet au fost traduse în limba franceză, rusă, engleză și lituaniană. Creația scriitorului este studiată în mai multe țări, pentru că poezia lui este atât de sinceră, încât fiecare cititor se regăsește în ea", a spus Claudia Balaban, organizatoarea Festivalului.

Claudia Balaban afirmă că poezia marelui scriitor Grigore Vieru este veșnică și nu va fi uitată niciodată. Grigore Vieru a lăsat o comoară de neprețuit – minunatele versuri din care abundă dragostea de om, de mamă, de pământ, de grai și, firește, dragostea pentru copii, pentru că a fost un poet al copiilor.

Prima ediție a Festivalului Internațional de Poezie "Grigore Vieru" a avut loc în 2009.

În acest an, Grigore Vieru ar fi împlinit 84 de ani.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0