Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Libertate și nu prea: Vezi în ce condiții poți merge în parc sau pădure

© Sputnik / Anatolii KiriakParc
Parc - Sputnik Moldova
Abonare
Relaxarea restricțiilor impuse pe durata instituirii stării de urgență nu este absolută și cere în continuare respectarea anumitor reguli. Iată despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Aflarea în locuri publice în grupuri mai mari de trei persoane este în continuare interzisă. În hotărârea Comisiei naționale extraordinară de sănătate publică este precizat că putem merge în păduri, parcuri, plaje sau alte locuri într-un număr de doar trei persoane.

Город Кишинев на самоизоляции - Sputnik Moldova
Societate
Protest la Piața Centrală din Capitală: De ce sunt revoltați comercianții

Interdicția este valabilă până la data de 30 iunie, dar cu posibilitatea de prelungire în funcție de  situația epidemiologică. Respectarea distanței sociale/fizice de un metru rămâne a fi obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în aceste locuri.

Totodată, terenurile de joacă, terenurile sportive, zonele de agrement rămân închise pentru această perioadă, la fel cu posibilitatea de prelungire a termenului.

Nici persoanele cu vârsta de peste 63 de ani nu vor avea prea multă libertate. Acestora li se interzice aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă.

Amintim, ieri s-a încheiat starea de urgență care a durat în țara noastră 60 de zile, iar de astăzi se declară stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova pe perioada 16 mai - 30 iunie 2020. Potrivit Comisiei naționale extraordinară de sănătate publică, perioada poate fi prelungită, în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0