Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protest la Piața Centrală din Capitală: De ce sunt revoltați comercianții

© Photo : Miroslav RotariГород Кишинев на самоизоляции
Город Кишинев на самоизоляции - Sputnik Moldova
Abonare
Dimineața zilei de Sâmbătă a început la Chișinău cu un protest - zeci de comercianți de la Piața Centrală din Capitală cer să fie redeschisă, în pofida deciziei Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, adoptată vineri.

CHIȘINĂU, 16 mai - Sputnik. Dis-de-dimineață, în fața porților de la Piața Centrală de pe strada Armenească s-a desfășurat protestul comercianților, care solicită autorităților să permită activitatea comercială, declarând că nu mai au surse de trai.

Anterior, la ședința Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică a fost luată decizia ca piețele din municipiile Chișinău și Bălți vor fi închise până tocmai pe 31 mai, în pofida anulării parțiale a unor măsuri de restricție impuse anterior din cauza epidemiei de coronavirus. Premierul Ion Chicu a declarat în cadrul briefingului de vineri că protestele sunt organizate de către partidele politice de opoziție.

Protestul a fost condus de consilierul municipal al Platformei ”Demnitate și Adevăr”, Ruslan Verbițchi. Acesta a solicitat în numele protestatarilor să fie deschise imediat toate piețele agricole din municipiu. 

Protestatarii au fost îndemnați să respecte normele de igienă și sănătate publică - majoritate dintre ei au venit la protest cu măști de protecție și mănuși. Mai mulți protestatari aveau în mâini pancarte cu inscripția: "Nu avem cu ce ne hrăni copiii!", "Deschideți piața!".

Între timp, după cum a declarat prim-ministrul Moldovei, Ion Chicu, toți titularii de brevete au dreptul să primească de la stat o asistență socială lunară de 2.775 de lei.

În centrele raionale din țară, cu excepția orașelor Cimișlia și Basarabasca, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de infecție cu COVID-19, piețele agricole și-au reluat activitatea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0