Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus în Moldova: Alte 126 de persoane au fost testate pozitiv la COVID-19

Abonare
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus se menține la peste 100 de persoane infectate zilnic. Crește și numărul deceselor, dar și numărul persoanelor vindecate.

CHIȘINĂU, 17 mai - Sputnik. Alte 126 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova, în urma prelevării a 749 de teste primare și 184 de teste repetate. Informația a fost prezentată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus în Moldova: Care este starea de sănătate a pacienților internați

Toate cazurile sunt cu statut de transmitere locală, iar șapte din ele au fost confirmate în partea stângă a Nistrului.

Din numărul total de cazuri din această zi, 24 sunt lucrători medicali. Astfel, șase medici au fost testați pozitiv, 11 asistenți medicali, un farmacist, iar alte șase persoane reprezintă personalul auxiliar. 

Totodată, alte două decese provocate de COVID-19 au fost înregistrate pe parcursul zilei. Este vorba de o femeie, de 63 de ani, din Ungheni, care a fost internată la Spitalul Clinic Republican pe data de 6 mai. Aceasta avea și alte comorbidităţi, diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială de gradul III, nefropatie mixtă.

O altă femeie răpusă de noul coronavirus este din regiunea transnistreană și a fost internată cu bronşită cronică, hipertensiune arterială, cardiomiopatie. Bilanțul total al deceselor din cauza noului tip de coronavirus a ajuns la 211 persoane. Totodată, 2408 persoane au fost tratate de virusul COVID-19. Numărul total al persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 6060 cazuri, dintre care 3441 sunt active.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0