Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum se va desfășura cel mai grandios eveniment sportiv al anului "Olympic Fest 2020"

© Sputnik / Rodion ProcaNicolae Juravschi
Nicolae Juravschi - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice este consemnată în Republica Moldova în a treia sâmbătă a lunii mai. Tradițional, în această zi, Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) organizează cel mai grandios eveniment sportiv al anului, intitulat "Olympic Fest".
Cum se va desfășura cel mai grandios eveniment sportiv al anului "Olympic Fest 2020"

Având în vedere situația actuală, marcată de pandemie, mult așteptatul eveniment sportiv la care se adunau peste zece mii de oameni, în acest an, se va desfășura într-un mod diferit – printr-o ediție online. "Olympic Fest" are drept scop să-i motiveze pe moldoveni să adopte un mod de viață activ și să practice sportul cu regularitate.

"Chiar dacă în acest an situația este mai complicată, noi totuși am hotărât să nu anulăm evenimentul, ci să-l organizăm cu ajutorul tehnologiilor. Toți cei care doresc să participe la concursuri o pot face accesând pagina CNOS pe Internet. Acolo vor găsi toate informațiile, activitățile și modul în care se pot implica. Participanții vor fi evoluați de către o comisie, iar câștigătorii vor fi decernați cu premii", a declarat pentru Sputnik președintele CNOS, Nicolae Juravschi.

Anterior, organizatorul a declarat în studioul Sputnik Moldova că sportul în masă trebuie reactivat, iar educația sportivă nu trebuie să fie o simplă formalitate, ci trebuie să devină o politică de stat bine gândită.

Молдавский дзюдоист Валериу Думиникэ - Sputnik Moldova
Sport
Sport de performanță acasă: Cum se antrenează sportivii Lotului Național de Judo - Video

"Trebuie să facem tot posibilul ca oamenii să facă mișcare, nu doar tineri, dar și cei în vârstă. Nu putem avea o societate sănătoasă fizic și mental, dacă nu vom face sport. Trebuie să readucem importanța sportului practicat de toți așa cum se întâmpla în perioada sovietică. Multe metode din perioada respectivă sunt utilizate pe larg în statele occidentale", a subliniat legenda sportului moldovenesc.

De menționat că în acest an cea mai mare sărbătoare sportivă a anului - "Olympic Fest" a ajuns la cea de-a 29-a ediție. În perioada 12-23 mai se vor desfășura diverse activități sportive online, dedicate evenimentului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0