Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice: Cum se desfășoară în acest an

© Primăria oraşului OrheiOrhei, spartachiadă, sport, premii
Orhei, spartachiadă, sport, premii - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice, marcată astăzi în Republica Moldova, se desfășoară neobișnuit în comparație cu anii precedenți.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. După ce din 2015, în fiecare a treia sâmbătă a lunii mai, Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice a fost marcată prin activități sportive la care au participate sute sau mii de persoane, în acest an sărbătoarea sportului este celebrată în mod neobișnuit.

Nicolae Juravschi - Sputnik Moldova
Cum se va desfășura cel mai grandios eveniment sportiv al anului "Olympic Fest 2020"

Fiecare pasionat de sport poate sărbători de acasă, antrenat în diverse exerciții sportive, iar pentru a  păstra aprins spiritul de competiție și pentru a transmite sportivilor și antrenorilor motivația de a păstra viu visul olimpic în această perioadă Olympic Fest 2020 a fost alături de iubitorii sportului în regim online. Astfel, de la ora 13:00 toți doritorii au avut posibilitatea să urmearească și să retrăiască emoțiile anilor precedenți cu ocazia acestei zile.

Iar pentru că sportul e viață, sportivii și olimpicii din țara noastră îndeamnă toată societatea să practice activitatea fizică. 

Și angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică are cu cine se mândri când este vorba de sport. În cadrul INSP sunt patru polițiste campioane. Este vorba despre  Oxana Darii, campioană la hipism și pentatlon modern, Natalia Carapcevschii, campioană la proba de sărituri în lungime și triplu salt, Marina Iordache, campioană la armwrestling și Iuliana Oprea, campioană la lupte universale.

Cu ocazia zilei sportului, vicepreședintele Comitetului Național Olimpic, dublu campion olimpic, Nicolae Juravschi a precizat că este mândru de sportivii Republicii Moldova și de preformanțele acestora și a îndemnat pe fiecare din noi să ne alăturăm echipei olimpice.  

Precizăm, din 2015 în a treia zi de sâmbătă a lunii mai în Republica Moldova este marcată Ziua sportului şi a Mişcării olimpice. Inițiativa aparține lui Nicolae Juravschi și are drept scop celebrarea valorilor olimpice de prietenie și respect dar și a modului sănătos de viață.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0