Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezastru istoric în SUA: Trump și serviciile au dat lista care compromite personaje uriașe

© AP Photo / Patrick SemanskyПрезидент Дональд Трамп в Овальном кабинете в Белом доме (13 ноября 2019). Вашингтон
Президент Дональд Трамп в Овальном кабинете в Белом доме (13 ноября 2019). Вашингтон - Sputnik Moldova
Abonare
Situația devine unică în istorie prin amploare - și prin implicarea unor figuri majore din SUA, sunt vizate și publicații de top .

BUCUREȘTI, 15 mai - Sputnik. De fapt, se pune întrebarea dacă e un ”dezastru” – sau o adevărată revoluție? În această noapte ( conform fusului orar al României), administrația de la Casa Albă a transmis Congresului o listă de zeci de oficiali ai administrației Obama, care au solicitat documente care au dus compromiterea informativă a  fostului consilier de securitate națională Michael Flynn.

Пентагон - Sputnik Moldova
Lavrov, despre situația privind laboratoarele biologice militare ale SUA
Această acțiune a oficialilor democrați ar fi avut loc, atenție – imediat după alegere lui Trump și până la instalarea acestuia la Casa Albă.

În lista obținută de cunoscutele publicații ”The Hill” și ”Politico” apar nume extrem de grele, precum vicepreședintele Joe Biden, fostul șef de personal al Casei Albe Denis McDonough, fostul director al FBI James Comey și fostul director al CIA John Brennan.

Informațiile și lista au fost declasificate și trimise de directorul interimar al informațiilor naționale (DNI – comunitatea de informații a SUA), Richard Grenell, senatorilor Ron Johnson și Chuck Grassley.

”Oferim o listă revizuită de identități a oricărui funcționar care a depus cereri la Agenția de Securitate Națională (NSA) între 8 noiembrie 2016 și 31 ianuarie 2017 pentru a demasca identitatea fostului consilier în securitate națională, general lt. Michael T. Flynn”, se arată în documentul lui Grenell.

Într-un comentariu, ”The Hill” amintește că președintele Trump a susținut frecvent că oficialii adeministrației Obama au vrut să-l lovească politic prin scurgeri selective de informații către mass-media. ”Demascarea oficialilor menționați rapoartele de informații este o dovadă a atacurilor”, arată sursa citată.

Dintre celelalte personalități de top care apar în liste remarcăm pe fostul şef al informațiilor naționale (DNI), James Clapper, fostul ambasador SUA la ONU, Samantha Power, fostul ambasador al SUA în Italia şi San Marino, John Phillips, fostul director Oficiului pentru Informații și Analiză din DNI (OIA), Patrick Canion, foştii adjuncţi şi asistenţi ai Trezoreriei SUA, fostul consilier al Ambasadorului la NATO, Robert Bell, fostul reprezentant al SUA la Comitatul Militar al NATO, Vandam Christenson, fosți oficiali SUA pe Siria, Rusia, NATO, Emergie, oameni de informații din CIA și FBI etc.

Cunoscuta jurnalistă de investigații Sorina Matei, care a urmărit și a studiat atent cazul Flynn, atrage pe bună dreptate atenția că este un adevărat ”Obamagate” – și că documente apărute scot la iveală că ”fostul preşedinte al SUA, Barack Obama, fusese informat de cazul Flynn înainte ca acesta să fie audiat ilegal de FBI”.

Cu alte cuvinte, fostul președinte știa de tentativele și demersurile unor înalte personaje din aparatul său și din servicii pentru a-l compromite pe generalul Flynn și, prin el, pe Donald Trump.

Cazul Flynn este ”mai mare decât Watergate, zguduie din temelii de câteva săptămâni toată Justiţia din SUA, după ce o serie de documente eliberate de Departamentul de Justiţie au arătat că generalul Flynn a fost ţinta unei capcane judiciare şi a unor falsificări în serie de documente pusă la cale de agenţi FBI şi nu numai”, scrie Sorina Matei pe blogul său, ”Presa curată”. 

Situația poate deveni unică în istorie prin amploare  - și prin implicarea unor figuri majore din SUA. Și probabil, din alte state. De asemenea, sunt vizate publicații de top americane - care au participat la presiunile făcute asupra lui Flynn, prin preluarea unor informații de la personaje din ”Deep state”.

Aici puteți citi lista personalităților implicate, așa cum a fost ea dată publicității de senatorii americani.

Pagini din documentația trimisă de servicii Senatului SUA
Dezastru istoric în SUA: Trump și serviciile au dat lista care compromite personaje uriașe - Sputnik Moldova
Pagini din documentația trimisă de servicii Senatului SUA
Pagini din documentația trimisă de servicii Senatului SUA
Dezastru istoric în SUA: Trump și serviciile au dat lista care compromite personaje uriașe - Sputnik Moldova
Pagini din documentația trimisă de servicii Senatului SUA

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0