Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov, despre situația privind laboratoarele biologice militare ale SUA

© AFP 2024Пентагон
Пентагон - Sputnik Moldova
Abonare
Laboratoarele biologice americane, majoritatea cărora a fost creată sub auspiciile Pentagonului, sunt situate de-a lungul perimetrului frontierelor Rusiei și aproape de granițele Chinei, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 14 mai — Sputnik. Refuzul SUA de a sprijini ideea pregătirii unui protocol la Convenția privind interzicerea dezvoltării, producției și stocării armelor bacteriologice și cu toxine, care ar crea un mecanism de verificare, ne face să ne gândim la obiectivele pe care Washingtonul le urmărește în laboratoarele sale biologice străine.

Acest lucru a fost anunțat miercuri de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unui briefing online, după reuniunea miniștrilor de externe din statele membre ale Organizația pentru Cooperare de la Shanghai (OSC).

”Am atras atenția în repetate rânduri asupra situației privind crearea și dezvoltarea laboratoarelor biologice. Cele mai multe dintre ele sunt sub auspiciile Pentagonului, pe care SUA le creează cu adevărat în întreaga lume, inclusiv în spațiul OSC, în spațiul post-sovietic. Și aceste laboratoare sunt destul de dens amplasate de-a lungul perimetrului frontierelor Federației Ruse și, în consecință, alături de granițele RPC”, a spus Lavrov.

Министерство обороны России - Sputnik Moldova
Rusia
Ministerul rus al Apărării: SUA deschid laboratoare biologice la hotarul Rusiei și Chinei
De asemenea, ministrul a subliniat că, începând cu 2001, Rusia, împreună cu majoritatea celorlalte țări, inclusiv RPC, au susținut un acord privind pregătirea unui protocol la convenția privind interzicerea armelor biologice și cu toxine, care ar stabili un mecanism pentru monitorizarea și verificarea respectării de către țările participante la convenție cu obligația lor de a nu produce arme biologice.

”Practic doar Statele Unite ale Americii se opun categoric unei astfel de propuneri. Desigur, acum această problemă s-a acutizat”, a menționat Lavrov.

Potrivit acestuia, reticența SUA de a asigura transparența activităților sale biologice militare în diferite regiuni ale lumii, „desigur, duce la apariția întrebărilor despre ceea ce se întâmplă de fapt și care sunt obiectivele urmărite”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0