Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Această țară din UE este prima care anunță sfârșitul epidemiei pe teritoriul său

© Depositphotos.com / Erikzunec000
000 - Sputnik Moldova
Abonare
După ce s-a observat o scădere semnificativă a cazurilor de contaminare, această ţara a anunțat sfârșitul epidemiei de coronavirus pe teritoriul său, fiind prima din UE care declară acest lucru în urma evoluţiei promiţătoare a situaţiei.

BUCUREŞTI, 15 mai – Sputnik, Doina Crainic. Slovenia a declarat pe 14 mai sfârșitul epidemiei de Covid-19 pe teritoriul ei, devenind prima țară din UE care a reuşit să stopeze criza din Sănătate.

„Slovenia a atenuat epidemia în ultimele două luni (...). Astăzi, Slovenia are cea mai bună situaţie epidemiologică din Europa”, a declarat premierul Janez Jansa într-un discurs susţinut în faţa Parlamentului, potrivit Sputnik France.

Plajă Grecia - Sputnik Moldova
Grecia și Bulgaria vor să deschidă sezonul turistic de la 1 iulie
Potrivit guvernului sloven, mai puțin de șapte noi infecții zilnice au fost raportate în ultimele două săptămâni.

În această țară au fost înregistrate în total 1.464 de cazuri de contaminare și 103 decese de la începutul epidemiei, declarat pe 12 martie. Primul caz a apărut pe 4 martie.

Relaxarea măsurilor

Introdusă la începutul lunii aprilie, carantina de cel puțin șapte zile pentru călătorii care sosesc din alte țări ale UE a fost suspendată, a declarat guvernul într-un comunicat. Totuşi, persoanele din țările din afara comunității europene vor fi nevoite să stea 14 zile în izolare.

Totuşi, anumite recomandări de sănătate sunt menținute. Institutul Național de Sănătate (NIJZ) a recomandat să se respecte distanţarea socială, iar cei care dezvoltă simptome să rămână în case.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0