Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Sănătății a anunțat cât va dura perioada stării de urgență în sănătate publică

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că perioada stării de urgență în sănătate publică va dura până la sfârșitul lunii iunie, iar în acest interval cetățenii vor trebuie să respecte mai multe măsuri de protecție.

CHIȘINĂU, 15 mai -Sputnik. Este un fals, spune ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Ea s-a referit la documentul care a fost publicat de presa online în seara zilei de ieri și care este prezentat drept decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) ce ar institui un șir de restricții noi și le-a prelungi pe o parte din cele vechi după 15 mai, când expiră perioada stării excepționale. Potrivit falsului document, aceste restricții ar urma mă fie aplicate până în 30 inie.

”Am văzut și noi că circulă un proiect de dispoziție. S-a lucrat la un plan cu recomandările specialiștilor. Noi mereu am spus că vor fi câteva etape de adaptare a măsurilor, sunt câteva perioade clar determinate: din 15 mai când încetează starea de urgență pe plan național, dar trecem la perioada stării de urgentă în sănătate publică. Fie că noi vom mergem pe noi măsuri restrictive, fie că vom avea altele, vom anunța”, a declarat Viorica Dumbrăveanu

Viorica Dumbrăveanu a anunțat că azi vor avea loc două ședințe a Comisiei pentru Sănătate Publică, unde se va discuta despre măsurile care urmează să fie impuse cetățenilor până la sfârșitul lunii iunie.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Crește numărul pacienților tratați de COVID-19: Câți au fost externați

”ANSP a înaintat un demers privind instituirea stării de urgență în sănătate publică până la 30 iunie. Este vorba despre aceleași măsuri restrictive. Nu este vorba doar despre economie, sistem educațional, dar vorbim în continuare că cei care sunt în grupurile de risc să se abțină să iasă în locurile aglomerate, să stea acasă, distanța socială rămâne valabilă, regulile de igienă. Vom stabili și condițiile unde trebuie de purtat măști”, a menționat ministrul Sănătății.

În același timp, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că în Republica Moldova va fi al doilea val de COVID-19.

”Pronosticurile făcute de noi în februarie se adeveresc sută la sută. Așa cum ziceam noi că vârful epidemiei va ajunge la mijlocul lunii mai, așa mergem. Un al doilea val după perioada de stabilizare, este preconizat pentru sezonul de toamnă-iarnă. Va fi comparativă cu gripa sezonieră”, a spus Nicolae Furtună. 

Astăzi, se încheie perioada stării de urgență la nivel național, stabilită încă în data de 17 martie, dar autoritățile spun că pericolul nu a trecut, iar cetățenii trebuie să respecte în continuare măsurile de protecție împotriva infecției de COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

 

 

 

Fluxul de știri
0