Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Crește numărul pacienților tratați de COVID-19: Câți au fost externați

Abonare
Cifrele în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus se schimbă de la o oră la alta. Unele, legate de decese, ne întristează, iar altele ne inspiră o doză de optimism.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Alte 52 de persoane care au trecut prin experiența infectării cu noul tip de coronavirus au fost complet vindecate și externate din instituțiile medicale. Informația dimineții prezentată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale arată că bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 2228 de persoane. Totodată, a crescut și numărul cazurilor confirmate pozitiv, după ce ieri au fost depistate alte două focare de coronavirus.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Încă cinci persoane au fost răpuse de COVID-19 în Moldova

Unul la centrul de plasament pentru persoanele cu dizabilități din localitatea Bădiceni, raionul Soroca, aici fiind înregistrat un număr de 56 de infectați. Iar cel de-al doilea focar, cu 39 de cazuri, a fost înregistrat în regiunea transnistreană. Astfel, până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 5 406 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 703 sunt în Transnistria.

Din numărul total de 2988 de cazuri active, 269 de pacienți sunt în stare gravă. Dintre aceștia, 21 sunt conectați la aparate de respirație asistată. Starea de sănătate a 487 de persoane este de gravitate medie, ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

De precizat că în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pe o perioadă de 60 de zile, care expiră pe data de 15 mai. Chiar dacă starea de urgență nu va fi prelungită, restricțiile impuse nu vor fi ridicate imediat, ci treptat. Autoritățile fac apel către cetățeni să respecte cu strictețe regulile de protecție pentru a evita infectarea cu noului coronavirus sau răspândirea acestuia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0