Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Candu, despre ziua cădererii Guvernulu și candidatura lui Năstase la funcția de premier

© Sputnik / Miroslav RotariПредседатель Парламента Андриан Канду
Председатель Парламента Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Abonare
În spațiul public se vehiculează că liderul PPDA, Andrei Năstase, ar fi candidatul formațiunii la funcția de premier.
Candu, despre ziua cădererii Guvernulu și candidatura lui Năstase la funcția de premier

PPDA a anunțat că are suficienți oameni pregătiți în partid pentru a ocupa fotoliul de premier, însă deocamdată nu s-au dat nume concrete. În spațiul public au apărut mai multe zvonuri, precum că liderul formațiunii, Andrei Năstase, ar urma să fie înaintat la această funcție de către partid, informații care rămân deocamdată doar în zona speculațiilor. Întrebat dacă ar vota pentru fostul ministru de interne, liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că sunt premature aceste discuții în condițiile în care, la ora actuală, încă există o majoritate parlamentară.  

Adrian Candu - Sputnik Moldova
Societate
Andrian Candu despre „cumpărarea” deputaților: Cum se aderă la Pro Moldova
”Este prematur să spunem dacă vom vota, iar să spunem un lucru sau altul categoric nu putem. În primul rând, trebuie să existe, cel puțin, 51 de voturi pentru a numi un guvern, ceea ce nu este la ora actuală. În al doilea rând, trebuie să ne determinăm ce trebuie să facem, nu cine să vină într-o funcție sau alta. Din necesitățile țării trebuie să construiești echipa”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii ”Logica Puterii”.

Totodată, președintele grupului Pro Moldova, Andrian Candu, a menținat că deocamdată nu au avut loc discuții între liderii forțelor de opoziție în vederea stabilirii unui plan concret în ceea ce ține de demiterea Guvernului Chicu și învestirea unui alt Executiv.

”Să demiți un Guvern nu îți trebuie multă minte, dar trebuie să știi care e următorul pas. Astfel, pasul numărul doi poate prinde viață dacă absolut toți de la viitoarea masă a discuțiilor, întrucât la ora actuală liderii forțelor de opoziție nu ne-am întâlnit să discutăm. Există anumite încercări de comunicare, nu între lideri, dar între ceilalți colegi. Deja e bine. Dacă e nevoie de timp, nu e o problemă, avem timp, însă nu foarte mult. Nu știu dacă până săptămâna viitoare opoziția parlamentară va avea un plan, nu pot să confirm sau nici să infirm dacă va cădea sau nu Guvernul la următoarea ședință a Parlamentului”, mai spune Candu.

Precizăm, grupul parlamentar Pro Moldova a făcut apel către grupurile și fracțiunile parlamentare de opoziție, precum și vătre deputații din majoritatea parlamentară să participe la constituirea unui bloc antiguvernamental. La acest bloc au anunțat că aderă membrii Partidului Șor. Totodată, liderul PAS, Maia Sandu, a anunțat anterior că partidul pe care îl conduce nu se va alia cu blocul antiguvernamental anunțat de Candu. Totuși, ea a spus că PAS este gata să voteze pentru demiterea Guvernului Chicu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0