Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Andrian Candu despre „cumpărarea” deputaților: Cum se aderă la Pro Moldova

© Sputnik / OsmatescoAdrian Candu
Adrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, invitat în studioul Sputnik Moldova, a venit cu precizări referitoare la cum ajung foștii deputați PD în componența grupului pe care îl conduce.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. "Noi n-o să vânăm și n-o să pornim campanii împotriva Partidului Democrat sau împotriva oricărui alt partid. Ne vom constitui ca și echipă într-un fel natural și vom accepta oameni care ne simpatizează sau care împărtășesc cauza pe care mergem", a declarat liderul Pro Moldova, în cadrul emisiunii „Logica Puterii” de la Sputnik Moldova, ca răspuns la acuzațiile lui Igor Dodon precum că mai mulți deputați PSRM și PDM ar fi abordați de colegii lor din Pro Moldova ca să părăsească partidele din care fac parte.

Potrivit lui Candu, la ora actuală, echipa sa este în procesul de colectare a semnăturilor și că ar primi mesaje din partea simpatizanților PDM ce ar fi dezamăgiți anumite acțiuni ale democraților.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Mai mulți deputați au fost abordați pentru a părăsi majoritatea parlamentară

„Astăzi suntem într-o opoziție, dar este o opoziție pe care noi o considerăm constructivă, deoarece la fiecare critică venim cu o anumită soluție”, a precizat Candu.

De cealaltă parte, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat, tot în studioul Sputnik Moldova, că „pentru a da jos Guvernul este nevoie de câteva sume”, adică de bani.

Acesta spune că Republica Moldova are nevoie de un guvern stabil, unul funcțional.

„Aceste patru partide sau unele grupări din interiorul Parlamentului pot să dea jos un guvern, dar nu pot să numească un guvern. Și atunci ei trebuie să formeze o majoritate parlamentară. Eu aș vrea să văd cum Maia Sandu sau Andrei Năstase semnează alături de Candu și mai ales de Șor și formează această majoritate”, a precizat Dumitru Diacov.

Precizăm, grupul parlamentar Pro Moldova a făcut apel către grupurile și fracțiunile parlamentare de opoziție, precum și deputații din majoritatea parlamentară, să participe la constituirea unui bloc anti-guvernamental. La acest bloc au anunțat că aderă membrii Partidului Șor. Totodată, liderul PAS Maia Sandu a anunțat anterior că partidul pe care îl conduce nu se va alia cu blocul anti-guvernamental anunțat de Candu. Totuși, ea a spus că PAS este gata să voteze pentru demiterea Guvernului Chicu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0