Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus al Apărării: SUA deschid laboratoare biologice la hotarul Rusiei și Chinei

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaМинистерство обороны России
Министерство обороны России - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor Ministerului Apărării al Rusiei, în perioada 2017 – 2019 Pentagonul va cheltui circa un miliard de dolari pentru crearea laboratoarelor în țările învecinate cu Rusia.

CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. SUA majorează numărul laboratoarelor biologice și intensifică controlul asupra colecțiilor naționale de microorganisme patogene pe teritoriile învecinate cu Rusia și China. Mai mult decât atât, se poate afirma cu o mare probabilitate că SUA, sub pretextul cercetărilor pașnice, își sporesc potențialul biologic militar, a declarat Igor Kirilov, șeful trupelor protecție radioactivă, chimică și biologică ale forțelor armate ale Federației Ruse.

„Analiza materialelor prezentate de Igor Ghiorgadze trezește îngrijorarea Ministerului Apărării al Rusiei și este o mărturie a faptului că, foarte probabil, SUA își desfășoară activitatea ocolind acordurile internaționale și, sub pretextul unor sau altor cercetări pașnice, continuă să-și dezvolte potențialul biologic militar" a declarat Kirilov, citat de RIA Novosti.

Cosmos - Sputnik Moldova
Rusia
Războiul stelelor: Federația Rusă avertizează Statele Unite ale Americii

Anterior, ex-ministrul securității de stat al Georgiei, Igor Ghiorgadze, a declarat în cadrul unei conferințe de presă la Moscova că s-a adresat președintelui SUA, Donald Trump, cu rugămintea de a investiga activitatea laboratorului „Richard Lugar" în care, afirmă Ghiorgadze, pot fi efectuate experimente letale asupra oamenilor.

Ghiorgadze a prezentat date cu privire la moartea a 30 de persoane care se presupune că au decedat în decembrie 2015, în timpul tratamentului de hepatita C în cadrul laboratorului. În aprilie și august 2016 au murit, respectiv, 30 și 13 persoane, iar la rubrica „cauza decesului" este scris: „necunoscută". Cauzele așa și nu au mai fost cercetare. Potrivit lui Ghiorgadze, numele nu sunt indicate, ci doar numerele care le erau atribuite, cu datele nașterii și genul.

Potrivit datelor deținute de Kirilov, finanțarea laboratoarelor Pentagonului aflate în țările învecinate cu Federația Rusă constituie, în perioada 2017 — 2019, circa un miliard de dolari.

Totodată, comunitatea internațională nu are posibilitatea să verifice laboratoarele americane la capitolul elaborarea armei biologice.

Fluxul de știri
0