Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Diplome pentru medicii români ce au muncit la spitalul „Sf. Arhanghel Mihail” - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chișinău le-a acordat astăzi diplome de gratitudine medicilor și asistenților medicali români care au activat la Spitalul municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, ajutându-i pe colegii lor moldoveni la tratarea pacienților cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, le-a înmânat  astăzi diplome de gratitudine din partea municipalității celor patru medici și asistenți medicali din România care au activat timp de două săptămâni în cadrul Spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail”, pentru a contribui la tratarea pacienților cu COVID-19.

Echipa din România care a activat la „Sfântul Arhanghel Mihail” reprezintă Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, potrivit precizării Primăriei Chișinău.

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuPrimăria Chișinău le-a acordat diplome unor medici români
Diplome pentru medicii români ce au muncit la spitalul „Sf. Arhanghel Mihail” - Foto - Sputnik Moldova
Primăria Chișinău le-a acordat diplome unor medici români

Ion Ceban le-a mulțumit medicilor și asistenților medicali români pentru efortul depus în tratarea bolnavilor cu coronavirus de tip nou. 

Edilul-șef al Capitalei a menționat că, „în situația curentă, marcată de pandemie, când doctorii luptă cu o maladie practic necunoscută, ajutorul venit din afară înseamnă noi experiențe pentru doctorii din Chișinău sau confirmarea faptului că personalul medical face totul ce îi stă în puteri pentru ca bolnavii să-și revină și să se întoarcă în familie, dar și în societate”.

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuPrimăria Chișinău le-a acordat diplome unor medici români
Diplome pentru medicii români ce au muncit la spitalul „Sf. Arhanghel Mihail” - Foto - Sputnik Moldova
Primăria Chișinău le-a acordat diplome unor medici români

Totodată, primarul general al Chișinăului și-a exprimat recunoștința pentru întregul suport și asistența acordată municipiului Chișinău de către România în perioada pandemiei cu COVID-19.

Ion Chicu și Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Politică
Constatarea premierului Chicu: A scăzut disciplina respectării măsurilor anti-COVID-19

La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Romania le-au înmânat o plachetă de medalie primarului general al Chișinăului și directorului spitalului municipal, „în semn de bună colaborare”.

Cei patru specialiști de peste Prut, care au activat în cadrul Spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail" - Ionuț Vultur Dacian, Attila Detari, Rodica Băginean și Olga Mitreanu - fac parte din echipa de 42 de medici și lucrători medicali cu specializări în anestezie, terapie intensivă, pneumologie și medicină de urgență care au sosit în Republica Moldova la sfârșitul lunii aprilie.

Pe viitor, Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” intenționează să stabilească relații de colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0