Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când își reia activitatea Consulatul României la Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьПосольство Румынии в Молдове
Посольство Румынии в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău își va relua gradual activitatea, cu începere din 18 mai. În sala de așteptare va fi permisă prezența a doar patru persoane concomitent.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Consulatul României își va relua treptat activitatea din 18 mai, iar într-o primă etapă activitatea sa va consta în eliberarea documentelor de călătorie (pașapoarte) și documentelor de stare civilă (certificate de naștere și de căsătorie) deja întocmite.

Ion Chicu și Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Politică
Constatarea premierului Chicu: A scăzut disciplina respectării măsurilor anti-COVID-19

La această etapă, vor fi satisfăcute cererile depuse anterior, iar cereri noi nu vor fi primite, precizează Ambasada României la Chișinău.

Consulatul României la Chișinău va avea următorul program pentru eliberarea documentelor: luni – vineri, între orele 08:30 și 12:30, apoi, după pauza de prânz, de la 13:30 până la 17:30.

În sala de așteptare a Consulatului nu va fi admisă prezența a mai mult de 4 persoane în același timp, fără posibilitatea de a fi însoțite de aparținători, cu excepția minorilor.

Ambasada României menționează că atât pentru protejarea vizitatorilor, cât și a personalului consular este absolut necesară respectarea normelor și recomandărilor autorităților române și ale Republicii Moldova privind luarea măsurilor de protecție în privința COVID-19.

Accesul pe teritoriul Consulatului României va fi asigurat numai în următoarele condiții: absența simptomelor de coronavirus precum temperatură ridicată, tuse, rinoree etc., menținerea distanței fizice între persoane de aproximativ 1,5 metri, purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0