Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dispoziția CSE: Regimul de carantină va fi sistat în două localități

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale a dispus astăzi sistarea, în următoarele două zile, a regimului de carantină în două localități. Comisia a decis și scutirea de taxe și plăți vamale a două loturi de ajutoare umanitare, constând din viziere de protecție și pastile.  

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Regimul de carantină din satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă, va fi sistat din 15 mai, iar în orașul Ștefan Vodă – din 16 mai, potrivit dispoziției din 14 mai a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Ion Chicu și Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Politică
Constatarea premierului Chicu: A scăzut disciplina respectării măsurilor anti-COVID-19

Prin același document, este dispusă scutirea de de taxele vamale, taxele pentru procedurile vamale și TVA a două loturi de ajutoare de peste hotare pentru combaterea COVID-19: un lot de echipamente de protecție, constând din 10.500 de viziere, oferit de către guvernul Lituaniei, cu titlu de donație, și un lot de 40.000 de pastile comprimate „Hydroxychloroquine Sulfate”, concentrație de 200 mg, oferite de compania „Sandoz Pharmaceuticals”, din Slovenia, de asemenea cu titlu de donație.

De asemenea, prin dispoziția CSE este prevăzută o escală la Atena a unei curse aeriene charter Dubai – Chișinău și este autorizată cursa aeriană charter Zurich – Tirana - Chișinău, pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova.

În finalul dispoziției se relevă că „nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate”.

Toate dispozițiile CSE, semnate de premierul Ion Chicu, intră în vigoare din momentul emiterii și se publică pe pagina oficială a Guvernului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0