Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarii din suburbiile Capitalei vor transport public nou și suficient pentru oameni

© Photo : Miroslav RotariChișinău, martie 2020
Chișinău, martie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți primari din suburbiile Capitalei au semnat un demers prin care solicită consilierilor municipali să adopte o decizie favorabilă pentru a fi soluționată problema transportului public. Demersul este susținut și de primarul Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 14 mai -Sputnik. Transportul care circulă în suburbiile Capitalei este supraagloemrat, vechi și neaccesibil, iar în unele zone, nici nu ajung mijloacele de transport public. Despre aceste probleme au scris mai mulți primari din localitățile aflate în suburbiile Chișinăului. 

Dezinfectarea mâinilor - Sputnik Moldova
Societate
Cât va mai fi necesar să purtăm mască în transport și în alte spații publice închise
Aleșii locali au semnat și un demers către consilierii municipali ca, la ședință CMC din data de 19 mai, să ia o decizie favorabilă pentru a fi soluționată problema transportului public și pentru a putea fi achiziționate troleibuze și autobuze noi.

Primarii din suburbii și-au exprimat disponibilitatea de a pregăti toată infrastructura necesară pentru a aduce transportul public în localități, subliniind că acest lucru este așteaptat de mulți ani. Demersul lor este susținut și de primarul Ion Ceban.

"Știm că situația privind asigurarea cu transport a locuitorilor municipiului nu este suficient de bună, în condițiile în care microbuzele de linie și-au sistat activitatea. Oamenii parcurg kilometri întregi pe jos pentru a ajunge la o linie de transport public ori sunt nevoiți să aștepte în stații multă vreme pentru a se deplasa la serviciu sau acasă", a declarat edilul-șef al Capitalei.

În context, primarul Ion Ceban și-a exprimat speranța că  la ședința din 19 mai, consilierii municipali vor adopta o decizie favorabilă pentru ca Primăria să inițieze procedurile de achiziționare a noilor unități de transport public, iar cetățenii care călătoresc, să beneficieze cât mai curând de servicii publice de calitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0