Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu, mesaj la împlinirea a șase luni de la învestirea Guvernului

© Sputnik / Miroslav RotariIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul a explicat ce-i ajută echipei guvernamentale să facă față problemelor și provocărilor cu care se confruntă.

CHIȘINĂU, 14 mai Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu a publicat cu puțin timp în urmă un scurt mesaj către cetățenii țării, prilejuit de împlinirea a exact o jumătate de an de la învestirea Guvernului pe care-l conduce. El le-a mulțumit oamenilor care au susținut activitatea Executivului în această perioadă dificilă pentru țară și pentru întreaga lume.

”Vreau să Vă asigur, că echipa guvernamentală din componența căreia am onoarea să fac parte, va continua și mai departe să administreze lucrurile în țară cu maximă responsabilitate și respect pentru poporul nostru”, a subliniat Ion Chicu.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Chicu: "Nu vom prelungi regimul stării de urgență, dar restricțiile vor rămâne"
Premierul a menționat că susținerea din partea oamenilor și responsabilitatea pe care o au membrii echipei guvernamentale față de Republica Moldova îi ajută enorm să facă față problemelor și să nu cedeze ”în fața presiunilor concertate exercitate de politicieni de tot soiul”.

Amintim că luni, la ședința de lucru a președintelui țării cu președintele Parlamentului și cu prim-ministrul, cei trei oficiali au mai discutat și despre activitatea de șase luni a actualului Cabinet de miniștri. Potrivit șefului statului, Igor Dodon, „în fruntea Guvernului avem o echipă de profesioniști care au făcut și fac față tuturor provocărilor, în special celor create de pandemia coronavirusului”.

Alexandru Tănase: Ce obligații are președintele în cazul în care cade Guvernul Chicu>>>

După plecarea mai multor deputați din fracțiunea PDM, opoziție parlamentară vorbește tort mai insistent despre o posibilă cădere a Guvernului Chicu în timpul apropiat.

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat anterior pentru Sputnik Moldova că demiterea Guvernului în această perioadă de criză ar însemna un colaps total pentru țara noastră. Dumitru Diacov spune că PAS, PPDA, Partidul Șor și Grupul Pro Moldova nu vor fi în măsură să învestească un nou Executiv. Respectiv, demiterea actualului Cabinet de Miniștri ar însemna o dovadă a iresponsabilității acestor formațiuni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0