Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon anunță că cei vinovați de furtul miliardului în scurt timp vor face pușcărie

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Cei implicați în furtul miliardului ar putea în curând ajunge după gratii. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

CHIȘINĂU, 14 mai -Sputnik. Președintele Igor Dodon spune că în perioada 2015-2019 au fost realizate au mai multe investigații cu privire la furtul miliardului, însă toate încercările de a găsi vinovatul și a întoarce banii la stat au eșuat, inclusiv și raportul Kroll, care, potrivit șefului statului, a fost o filieră greșită, iar organele statului nu s-au ocupat cu ceea ce ar fi trebuit. Totuși, Igor Dodon spune că informațiile rapoartelor pe acest subiect prezentate de comisiile parlamentare în fața deputațior, anul trecut, se confirmă. 

Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova
Societate
Ultima Oră: Percheziții la Banca Națională - Detalii

”Am examinat toate etapele și am ajuns la concluzia că, în mare parte, conclusiziile raportului prezentat în Parlament se confirmă. Cei care au pregătit acel furt al miliardului sunt membrii Comitetului de stabilitate financiară, compus din foștri prim-miniștri, miniștri ai economiei și alții care au pregătit tot ceea ce ține de cadrul legal pentru furtul miliardului. În ultimele luni, Procuratura și organele de investigație au pus sub învinuire 10 bancheri, au avut loc percheziții în mai multe instituții, au fost inițiate echipe comune de investigație”, a declarat președintele Igor Dodon. 

Șeful statului susține că organele de drept au toate pârghiile de a găsi vinovații furtului miliardului, iar în scurt timp cei implicați vor ajunge după gratii. 

”Nu vin azi cu detalii, dar avem proges substanțial în ceea ce ține investigarea fraudei bancare. Cei care au comis aceste încălcări, cei care acum ne privesc și înțeleg despre ce vorbim noi și cetățenii care așteaptă de la noi lucrul concret, stimați concetățeni, o să vedeței că, în timpul apropiat, toți vor ajunge acolo unde trebuie. Există organele de anchetă, sunt dosarele deschise, e clar la ce persoane se referă, вор должен быть в тюрьме, и он прибудет”, a menționat președintele Igor Dodon. 

Amintim că recent au fost făcute percheziții la Banca Națională în dosarul fraudei bancare. Anterior, fostul șef al BNM Dorin Drăgutanu a fost acuzat de participare la escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Atunci au fost reținute mai multe persoane, printre care viceguvernatorul Aureliu Cincilei, ex-viceguvernatorul Emma Tăbârță, precum și șeful de direcție de la Băncii Naționale Ion Ropot. Fostul șef al BNM Dorin Drăgutan a fost acuzat de fraudă și spălare de bani în proporții deosebit de mari. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0