Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul Chicu la șase luni de mandat: Ce crede Igor Dodon despre actualul executiv

© Sputnik / Rodion ProcaMiniștri în guvernul Chicu
Miniștri în guvernul Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul condus de premierul Ion Chicu împlinește astăzi șase luni de când a fost învestit. Ce crede președintele țării despre activitatea executivului.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Guvernul Chicu împlinește astăzi șase luni de activitate. Cu această ocazie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a adresat un mesaj de felicitare actualului Cabinet de Miniștri. Dodon consideră că executivul condus de Ion Chicu este unul destoinic, profesionist și care a demonstrat rezistență în fața greutăților.

Mai mult, șeful statului spune că nicio altă componență a Guvernului nu ar fi reușit să facă față „atât de competent și de eficient pandemiei și provocărilor economice care s-au abătut asupra Republicii Moldova în acest an”.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu, mesaj la împlinirea a șase luni de la învestirea Guvernului

„Mulți membri ai Guvernului au lucrat practic fără pauză, fără odihnă, departe de familie, supuși unui efort psihic de neimaginat. Dar ei au rezistat moral și au salvat țara, au ținut-o pe linia de plutire, atât sub aspect epidemiologic, cât și economic. De aceea, le sunt recunoscător celor de la Guvern și sunt mândru că am lucrat împreună cu ei cot la cot în această prioadă”, scrie Dodon într-o postare pe pagina sa de facebook.

Șeful statului este de părere că miniștrii din actualul Guvern urmează să demonstreze în continuare că sunt capabili să scoată țara definitiv din criza provocată de COVID-19. El a subliniat că va susține Guvernul Chicu și împreună vor asigura dezvoltarea țării și bunăstarea cetățenilor.

Amintim, pe 12 noiembrie, Cabinetul de miniștri în frunte cu Maia Sandu a fost demis cu votul deputaților PSRM-PDM. Ulterior, la funcția de prim-ministru președintele Dodon l-a desemnat pe Ion Chicu, consilierul de atunci al șefului statului.

Pe 14 noiembrie, premierul desemnat Ion Chicu a venit în Parlament pentru a prezenta lista membrilor cabinetului de miniștri. Tot în acea zi , Chicu și echipa sa au primit votul de încredere al Parlamentului și au depus jurământul în fața președintelui țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0