Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gata cu schemele de contrabandă: Autoritățile vor lua măsuri drastice

© Photo : Serviciul VamalȚigări
Țigări - Sputnik Moldova
Abonare
Schemele de contrabandă vor fi stopate, iar autoritățile vor lua măsuri drastice pentru cei care vor continua aceste activități ilicite. Subiect a fost discutat astăzi la ședința Consiliului Suprem de Securitate.

CHIȘINĂU, 14 mai -Sputnik. Membrii Consiliului Suprem de Securitate au discutat despre riscurile pe care le comportă schemelor de contrabandă pe diferite categorii de mărfuri: tutun, anabolice, mașini, bani, chihlimbar și alte produse vândute ilegal. 

Money - Sputnik Moldova
Societate
Captură record la vamă: Peste 1,5 milioane de euro ascunse în habitaclul unui camion
Președintele Igor Dodon a anunțat că dosarul privind cei 1,5 milioane de euro aduși ilicit în țară va ajunge curând în judecată, iar banii vor fi dați în contul statului. 

”Toate aceste posibile scheme au fost discutate detaliat. Am văzut unde sunt lacunele în legslație, am vorbit ce modificăm în lege.  Zilele trecute, SIS-ul și Serviciul Vamal au depistat la un depozit cutii pregătite pentru țigări de contrabandă, pentru țigări în valoare de zeci de milioane de euro. Astfel de acțiuni vor continua, ferm și dur. Chihlimbarul, schemele s-au stopat, spirtul s-a stopat, parctic nu este ceea ce a fost anterior, tutungeria se stopează, iar dacă încearcă cineva să se mai joace cu asta, nu-i va merge”, a declarat președintele Igor Dodon. 

Șeful statului a spus că astăzi toate instituțiile responsabile ale statului au primit indicație de la Consiliul de Securitate să facă tot posibilul ca să identifice schemele de contrabndă. Igor Dodon susține că în următoarele zile vor fi anunțate mai multe rezultate în urma investigațiilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0