Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Compania ”Avia Invest” promite locuri de muncă și investiții de milioane: Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariПервый троллейбус в аэропорт
Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Abonare
Compania ”AVIA INVEST” anunță că va semna un acord în sumă de 170 milioane de euro, iar din acești bani vor fi create 9 mii de locuri de muncă, precizând că va stinge toate datoriile acumulate.

CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. Compania ”Avia Invest” SRL, concesionarul Aeroportul Internațional Chișinău, anunţă că va face investiţii în dezvoltarea aeroportului, în sumă de 170 mln euro. Într-un comunicat de presă, instituția informează că unul dintre fondatorii ”Avia Invest” a decis să acorde un împrumut substanțial pentru achitarea tuturor datoriilor care au apărut din cauza pandemiei COVID-19 și stopării aproape în totalitate a activității Aeroportului Internațional Chișinău, dar și pentru stingerea restanțelor istorice. 

Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
”Avia Invest” îi datorează peste 22 de milioane de lei Autorității Aeronautice Civile
Până în 15 mai, compania promite să stingă toate obligațiunile financiare, inclusiv către Autoritatea Aeronautică Civilă, căreia îi datorează peste 22 de milioane de lei. 

În același timp, compania ”Avia Invest” SRL susține că va semna un contract de alocare a mijloacelor bănești în sumă de 170 milioane de euro cu investitorii. Instituția nu precizează că banii vor fi disponibili în următoarele 30 de zile.

Din aceste mijloace financiare, compania spune că va construi un nou terminal de pasageri, altul pentru mărfuri, va finaliza construcția unei noi piste de decolare-aterizare, va extinde parcarea auto și va face amenajări, astfel încât Aeroportul Internațional Chișinău să devină unul dintre cele mai moderne din CSI și Europa de Est. ”Avia Invest” planifică să creeze circa 9 000 de noi locuri de muncă pentru cetățenii Republicii Moldova.

Totodată, compania anunță că va dezvolta un program social în valoare totală de 100 de milioane de lei. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru implementarea mai multor proiecte în toată țara, menite să sprijine și să îmbunătățească viața cetățenilor.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesiunea companiei  ”Avia Invest”  începând 1 noiembrie 2013, în conformitate cu Hotărârea Guvernului de atunci al Moldovei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0