Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cu frica de COVID-19, unele pensionare sunt nevoite să vândă flori pe străzile Capitalei

© SputnikÎn plină pandemie, unele pensionare din Capitală sunt nevoite să vând flori pentru ca să câștige un ban
În plină pandemie, unele pensionare din Capitală sunt nevoite să vând flori pentru ca să câștige un ban - Sputnik Moldova
Abonare
În plină pandemie, când vârstnicii sunt cei mai expuși pericolului de infectare cu COVID-19, pe străzile Capitalei vedem mai multe pensionare care vând flori.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Sunt informate că COVID-19 afectează în părimul rând vârstnicii, însă lipsa banilor le-a făcut să iasă în stradă și să vândă flori. Vorbim despre bătrânelele care, în această perioadă, în loc să se protejeze de infecție acasă, sunt nevoite să câștige un ban pe stradă. Pe aceste 5 femei le-am întâlnit lângă Parcul Afgan din sectorul Râșcani al Capitalei. Unele erau echipate cu mănuși și mască, altele ne-au spus că se sufocă și au scos echipamentele de protecție pentru câteva minute. 

© Sputnik / Cătălina CerneiÎn plină pandemie, unele pensionare din Capitală sunt nevoite să vând flori pentru ca să câștige un ban
Cu frica de COVID-19, unele pensionare sunt nevoite să vândă flori pe străzile Capitalei - Sputnik Moldova
În plină pandemie, unele pensionare din Capitală sunt nevoite să vând flori pentru ca să câștige un ban

Pensionarele vindeau flori de cameră și narcise. Corespondentul Sputnik Moldova a încercat să întrebe femeile ce le-a determinat să iasă în stradă, în plină pandemie. Bătrânelele au spus că nevoia și lipsa banilor, dar au refuzat să ofere mai multe informații, menționând că le este rușine de zilele pe care au ajuns să le trăiască, dar și că au frică că ar putea fi amendate de poliție.

"Nevoia ne-a scos în stradă, iar noi ne protejăm cum putem. În caz contrar, vom muri de foame, nu de COVID-19. Venim aici o oră și repede acasă", a spus una dintre femei. 

© Sputnik / Cătălina CerneiÎn plină pandemie, unele pensionare din Capitală sunt nevoite să vând flori pentru ca să câștige un ban
Cu frica de COVID-19, unele pensionare sunt nevoite să vândă flori pe străzile Capitalei - Sputnik Moldova
În plină pandemie, unele pensionare din Capitală sunt nevoite să vând flori pentru ca să câștige un ban

Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a declarat pentru Sputnik Moldova că polițiștii de sector întreprind diferite măsuri ca să stopeze comerțul stradal în perioada stării de urgență. Până acum, niciun bătrân nu a fost amendat pentru astfel de încălcări pentru că de fiecare dată se conformează somațiilor oamenilor legii. 

S-au copt primele cireșe - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Primele cireșe autohtone s-au copt și au început vânzările: Iată cât costă kilogramul
"Se fac diferite razii pe străzile din Capitală, iar atunci când polițiștii văd că pensionarii vând flori sau alte bunuri îi atenționează să-și strângă lucrurile și să meargă acasă, ca să respecte regimul de carantină. Ne bucurăm că bătrânii sunt înțelegători și de fiecare dată se conformează. Nu am avut niciun caz ca să fie amendați pensionarii pentru astfel de încălcări. În schimb, cei mai tineri care vând în stradă, iar acest lcuru este acum interzis, dacă refuză să se conformeze polițiștilor, se pot alege cu amenzi între 22 500 de lei și 25 000 de lei", a declarat Natalia Stati. 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, bătrânii sunt cei mai expuși riscului de infectare cu COVID-19, în special cei care suferă și de alte afecțiuni. Specialiștii au spus de mai multe ori că pensionarii trebuie să evite locurile aglomerate și ar fi bine ca rudele mai tinere să-i ajute pe bătrâni la cumpărături, pentru ca aceștia să evite magazinele aglomerate.

În prezent, sunt 5 154 de cazuri de COVID-19. Până acum, 2 069 de pacienți s-au vindecat, iar 182 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0