Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce le-au făcut polițiștilor doi șoferi drogați – Video

© Facebook / Radu HatmanuReținerea în Chișinău. Doi șoferi care au parcat neregulamentar au fost duși la secția d epoliție pentru că s-au opus acțiunilor oamenilor legii
Reținerea în Chișinău. Doi șoferi care au parcat neregulamentar au fost duși la secția d epoliție pentru că s-au opus acțiunilor oamenilor legii - Sputnik Moldova
Abonare
Doi șoferi din Chișinău au pus pe jar polițiștii de patrulare două zile la rând. Vezi ce le-a făcut, dar și ce au pățit aceștia.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Doi șoferi vor fi cercetați penal după ce au jignit și agresat polițiștii care i-au oprit. Din informațiile prezentate de Inspectoratul Național de Securitate Publică, aflăm că agresorii s-au dovedit a fi drogați.

Totul s-a întâmplat ieri, pe o stradă din Chișinău, după ce angajații Inspectoratului au stopat o motocicletă, care a încălcat regulile de circulație și avea numărul de înmatriculare amplasat necorespunzător.

Исправительное учреждение  - Sputnik Moldova
Societate
Un angajat al Penitenciarului din Rezina a fost reținut pentru trafic de droguri: Video

Conducătorul unității de transport avea un comportament agresiv și antisocial și a refuzat să prezinte polițiștilor de patrulare actele pe care le deține.

„În timpul documentării, conducătorul motocicletei a opus rezistență și a ultragiat unul din angajații INSP, astfel, polițiștii au fost nevoiți să îl rețină”, precizează serviciul de presă al Inspectoratului.

În ajutorul motociclistului a venit un prieten de-al său, la volanul volanul unui „Bentley”. Acesta a încercat să-i împiedice pe polițiști să-l rețină pe motociclist, astfel, ambii șoferi au fost reținuți. În timpul reținerii unul din angajați a suferit traumatisme, iar celuilalt polițist i-a fost deteriorată uniforma de serviciu.

Buclucații au fost conduși la Dispensarul Republican de Narcologie unde au fost supuși testului la consum de substanțe psihotrope. În urma testării s-a constatat faptul că aceștia se aflau sub influiența drogurilor.

Mai mult, motociclistul a comis o astfel de încălcare, cu o zi înainte, iar în timp ce polițiștii întocmeau procesul–verbal, șoferul a plecat de la fața locului, lăsând actele polițiștilor, iar motocicleta în stradă.

Ambii bărbați au 32 de ani și urmează a fi documentați penal. Pe marginea acestui caz a fost inițiat un proces penal pentru ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească. În acest caz, legislația prevede o amendă de până la 67 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 180 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani. Totodată, conducerea mijlocului de transport de o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de substanțe stupefiante şi/sau de alte substanţe cu efecte similar, se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0