Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Secretarul general al ONU susține apelul lui Slutski privind anularea sancțiunilor

© AFP 2024 / Kena BetancurПортугальский политик Антониу Гутерриш
Португальский политик Антониу Гутерриш - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, pledează pentru anularea sancțiunilor unilaterale impuse satelor și face apel către statele lumii pentru a-și uni eforturile în lupta cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a sprijinit apelul șefului Comitetului de stat pentru afaceri internaționale Leonid Slutski, adresat politicienilor din UE, SUA și organizațiilor parlamentare cu privire la necesitatea ridicării sancțiunilor unilaterale pe fundalul pandemiei de coronavirus, informează RIA Novosti.

În adresarea sa acesta spune că, în fața amenințării epidemice globale, a venit momentul să nu mai gândim în paradigma politici de îngrădire, care i-au adus pe oameni în pragul supraviețuirii.

”Eu împărtășesc în totalitate viziunea dumneavoastră asupra necesității cooperării internaționale pentru a combate unele aspecte ale acestei provocări globale. Solicit statelor membre ale ONU, inclusiv Federației Ruse, să se sprijine reciproc în lupta împotriva celei mai mari crize din domeniul sănătății din aceste vremuri, inclusiv prin finanțarea Planului global de ajutor umanitar lansat în martie 2020", este menționat în scrisoarea lui Guterres.

Заседание Генеральной Ассамблеи ООН в ознаменование отмены рабства и трансатлантической работорговли (21 ноября 2018). Нью-Йорк - Sputnik Moldova
Rezoluția Rusiei privind anularea sancțiunilor, blocată la Adunarea Generală a ONU
De asemena, secretarul general al ONU a amintit că în discursul său către liderii G20 din 26 martie, a cerut să se abțină de la sancțiuni care ar putea submina capacitatea statelor de a reacționa eficient la provocările legate de pandemie.

”Și mi-am reiterat apelul în timpul unui nou briefing cu țările membre din 27 martie. Intenționez să continui să particip activ la rezolvarea acestor probleme, atât pe plan public cât și în mod individual", a subliniat Guterres.

Conform ultimelor date OMS, peste 4 milioane de cazuri de infecție cu coronavirus au fost înregistrate în lume, peste 283 de mii de persoane au murit.

Anterior, Radio Sputnik a relatat că secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a solicitat statelor să pună capăt tuturor conflictelor și să se unească pentru a lupta împotriva COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>

Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0