Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Marina Tauber: Guvernul va cădea în zilele apropiate!

© Sputnik / Miroslav RotariМарина Таубер
Марина Таубер - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele Partidului „Șor” Marina Tauber spune că Guvernul Chicu va fi demis în următoarele zile. Care sunt argumentele deputatului, în contextul în care astăzi număr suficient de voturi pentru demiterea Executivului nu sunt, aflați în materialul de mai jos.
Marina Tauber: Guvernul va cădea în zilele apropiate!

Vicepreședintele Partidului „Șor” Marina Tauber spune că zilele Guvernului Chicu sunt numărate. Potrivit Marinei Tauber, mai mulți deputați din Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor ar fi nemulțumiți de deciziile luate de conducerile acestor formațiuni, motiv pentru care ar fi dispuși să voteze o eventuală moțiune de cenzură.

„Noi știm cu siguranță că Guvernul Chicu va cădea în zilele apropiate și atunci vom vedea ce planuri și pași vor fi făcuți de echipa noastră, dar vom lupta pentru binele tuturor cetățenilor. Noi vedem că mai mulți deputați din Partidul Democrat și fracțiunea Partidului Socialiștilor nu sunt de acord cu situația din țară, de politica făcută de majoritatea parlamentară, așa că vorbim despre ore numărate”, a declarat vicepreședintele Partidului „Șor” într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

Marina Tauber nu a putut să ne spună câți deputați din majoritatea parlamentară ar fi gata să voteze pentru demiterea Guvernului Chicu și nici când aceasta se va întâmpla, precizând doar că Executivul va fi demis „foarte și foarte curând”.  

Vladimir Cebotari    - Sputnik Moldova
Sunt sau nu suficiente voturi pentru demiterea Guvernului? Răspunsul lui Vladimir Cebotari

„Eu nu pot să vă spun cu exactitate când, dar pot să vă spun că acest lucru se va produce foarte și foarte curând. Cifre exacte nu cunosc, dar aud ce vorbesc colegii – unii au plecat, alții în general depun cereri de demisie. Eu ca și Dvs văd ce se întâmplă în aceste fracțiuni. Eu nu pot să dau un număr exact, dar văd că oamenii nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă, deoarece oamenii au venit în Parlament pentru altceva”, conchide deputatul.

Într-un comunicat al Partidului „Șor” se subliniază că formațiunea este gata să voteze pentru demiterea Guvernului Chicu, dar nu planifică „crearea unor coaliții și alianțe, având în vedere că partidele parlamentare au platforme politice diferite”. 

Precizăm că liderul Partidului Nostru „Renato Usatîi” a declarat într-o ieșire pe Facebook că săptămâna viitoare Guvernul Chicu va fi demis. Astăzi, președintele Partidului Acțiune și Siolidaritate, Maia Sandu, a anunțat că PAS „examinează posibilitatea demiterii Guvernului Chicu, dar una din principalele condiții este să existe certitudinea numirii unui alt cabinet de miniștri”.

Și conducerea PPDA a subliniat astăzi că Guvernul Chicu trebuie demis și instalat un nou Cabinet de miniștri. Mai mult, Năstase a declarat că partidul său este gata să propună un nou prim-ministru.

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat pentru Sputnik Moldova că demiterea Guvernului în această perioadă de criză ar însemna un colaps total pentru țara noastră. Dumitru Diacov spune că PAS, PPDA, Partidul Șor și Grupul Pro Moldova nu vor fi în măsură să învestească un nou Executiv. Respectiv, demiterea actualului Cabinet de Miniștri ar însemna o dovadă a iresponsabilității acestor formațiuni.

Fluxul de știri
0