Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sunt sau nu suficiente voturi pentru demiterea Guvernului? Răspunsul lui Vladimir Cebotari

© Sputnik / OsmatescoVladimir Cebotari
Vladimir Cebotari    - Sputnik Moldova
Abonare
Zvonul precum că Guvernul Chicu ar putea fi demis capătă tot mai mult teren în spațiul mediatic și rețelele de socializare. Cum este posibil acest lucru, dacă opoziția nu are numărul suficient de voturi?
Sunt sau nu suficiente voturi pentru demiterea Guvernului? Răspunsul lui Vladimir Cebotari

Politicienii din opoziția parlamentară vorbesc tot mai mult despre necesitate demiterii Guvernului. Mai mult, în spațiul public a apărut chiar zvonul precum că Executivul condus de Ion Chicu ar putea fi demis chiar săptămâna viitoare. Un simplu calcul arată că astăzi nu sunt suficiente de voturi pentru demiterea Cabinetului de Miniștri, chiar dacă partidele din opoziția parlamentară s-ar uni, iar lor li s-ar alătura și deputații independenți.

Deputatul din grupul parlamentar Pro Moldova Vladimir Cebotari a subliniat în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova că situația din Parlamentul Republicii Moldova se schimbă de la o zi la alta, sugerând că în următoarele săptămâni s-ar putea găsi cele 51 de voturi necesare pentru demiterea Executivului.

„Da, astăzi, nu avem nu un număr suficient de deputați care ar putea să-și asume un act de guvernare. O săptămână în urmă, acest deficit de deputați era mai mare, iar două săptămâni în urmă, acest deficit de deputați era și mai mare. Nu înseamnă că, dacă astăzi nu avem această majoritate, nu vom avea această majoritate nici peste o săptămână sau două, trei sau patru”, a declarat deputatul grupului parlamentar Pro Moldova.

Vladimir Cebotari se arată sigur că în Partidul Democrat au mai rămas deputați care nu împărtășesc deciziile luate în ultima perioadă de conducerea formațiunii.

„Noi ne-am adresat tuturor deputaților, indiferent din ce partide fac parte, pot fi și colegii din PDM, pot și fi și din PSRM, dacă sunt raționali și vor să facă un bine țării, dar noi credem că oamenii din PDM pot fi sincer proeuropeni. Mie nu-mi vine să cred că acest partid s-a transformat într-un partid anti-european și anti-Moldova. Mă gândesc că oamenii din PDM au aceste frământări și vor lua o decizie foarte importantă pentru țară, inclusiv pentru ei”, conchide Vladimir Cebotari.

Precizăm că liderul Partidului Nostru „Renato Usatîi” a declarat într-o apariție pe Facebook că Guvernul Chicu va fi demis chiar săptămâna viitoare. Astăzi, președintele Partidului Acțiune și Siolidaritate, Maia Sandu, a anunțat că PAS „examinează posibilitatea demiterii Guvernului Chicu, dar trebuie să existe certitudinea numirii unui alt Executiv”.

Și conducerea PPDA a subliniat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că Guvernul Chicu trebuie demis și instalat un nou Cabinet de miniștri. Mai mult, Andrei Năstase a declarat că partidul pe care îl conduse este gata să propună un nou prim-ministru.

Într-un comunicat de presă, și Partidul Politic „ȘOR” își anunță disponibilitatea de a demite actualul Guvern și a susține învestirea unui nou Cabinet de Miniștri, precizând că „formațiunea nu planifică crearea unor coaliții și alianțe”.

  • Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
    Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0