Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe oportunități pentru angajații din sistemul medical

Abonare
Guvernul a aprobat astăzi un proiect privind modificarea regulamentului de salarizare a angajaților din sistemul medical.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Proiectul privind modificarea regulamentului de salarizare a angajaților medicali a fost prezentat la Guvern de ministrul Sănătății, Viorca Dumbrăveanu. Potrivit oficialului, printre cele mai importante prevederi ale noului regulament este remunerea muncii în condițiile exercitării interimatului pentru personalul de conducere în insituțiile medicale, dar și permiterea lucrului prin cumul atât pentru personalul medical, cât și cel auxiliar. 

Certificat medical, imagine simbol - Sputnik Moldova
Societate
Schimbări la acordarea concediului medical: Cum va funcționa noul sistem
"În cazul respectiv este determinat foarte clar volumul de până la 0,5 funcții, comparativ cu 0,25 cum este în prezent. Această prevedere este dictată în primul rând de lipsa cadrelor medicale în special la sate și va condiționa o motivare suplimentară pentru personalul medical", a menționat Viorica Dumbrăveanu.

"Este un proiect imprtant și solicitat de mulți dintre angajații din sistemul medical, de aceea vă rog să-l susțineți", a declarat Ion Chicu. 

Potrivit proiectului, funcţiile vacante şi temporar vacante pot fi ocupate prin cumul de către persoane angajate în aceeaşi instituție sau din altă instituție numai în condiţiile în care programul funcţiei cumulate nu se suprapune cu cel corespunzător funcţiei de bază. Acceptul lucrului prin cumul pentru personalul de conducere se stabilește de Consiliul administrativ al instituției. La fel, cumulul a două funcţii de conducere este interzis.

Totodată, dacă salariul lunar prevăzut pentru funcţia în care este asigurat interimatul este inferior celui de care persoana beneficia pentru funcţia anterioară, se va păstra salariul lunar corespunzător funcţiei de bază.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0