Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se va întâmpla cu concediul anual de odihnă: Fiecare angajat trebuie să cunoască asta

© Pixabay / 12019Офис
Офис - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia juridică, numiri și imunități a avizat astăzi un proiect de modificare a Codului muncii. Iată ce prevede acesta.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Concediul anual de odihnă ar putea fi divizat în mai multe părți sau amânat până la sfârșitul anului următor. Un proiect de modificare a Codului Muncii a fost avizat în ședința de astăzi a Comisiei juridice, numiri și imunități.

Мобильный телефон - Sputnik Moldova
Societate
Nu ți-au plătit concediul de boală? Iată unde să te adresezi

Autorii proiectului propun excluderea din legislație a prevederii că una dintre părțile concediului trebuie să aibă o durată de cel puțin 14 zile calendaristice. Astfel, salariații ar putea să beneficieze de dreptul de a solicita concediul anual de odihnă integral sau parțial, divizat în mai multe părți, după necesitate.

Proiectul de modificare mai prevede și posibilitatea amânării concediului, dar cu consimțământul scris al salariatului şi cu acordul scris al reprezentanților salariaților. Partea concediului de odihnă rămasă nesolicitată va fi acordată până la sfârșitul anului următor.

„De cele mai multe ori, salariații, pentru motive personale justificate, doresc să solicite acordarea concediului anual de odihnă divizat cu durate mai mici, de exemplu a câte 5, 7 sau 10 zile”, se arată în nota informativă a proiectului.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat și urmează să fie supusă dezbaterilor și în celelalte comisii parlamentare. După avizarea de către toate comisiile, proiectul urmează să fie examinat în ședința plenară a Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0