Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu ți-au plătit concediul de boală? Iată unde să te adresezi

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaМобильный телефон
Мобильный телефон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
CNAS a lansat un Centru de Apel specializat la care se pot adresa persoanele care au întrebări ce ţin de stabilirea, calcularea sau plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă.

CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) a lansat un Centru de Apel specializat. Astfel, persoanele care au întrebări ce ţin de stabilirea, calcularea sau plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, pot obţine informaţii la numărul de telefon 022 257 777.

Certificat medical, imagine simbol - Sputnik Moldova
Important pentru cei care sunt în concediu de boală: Ce trebuie să facă din 18 septembrie

Centrul de Apel va avea un program de lucru de luni până vineri, între orele 8.00-17.00. Acest număr va putea fi apelat la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a Republicii Moldova sau din străinătate.

Din 1 iulie, conform modificărilor operate în legislaţie, casele teritoriale de asigurări sociale (CTAS) stabilesc, calculează şi plătesc indemnizaţiile pentru incapacitatea temporară de muncă din contul bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS), începând cu a şasea zi de incapacitate temporară de muncă. Aceasta se referă la boli obişnuite sau la accidente nelegate de muncă.

Prestaţiile menţionate se achită de către CNAS direct beneficiarilor prin intermediul prestatorilor de servicii de plată.

Fluxul de știri
0