Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comisia Juridică a Parlamentului a aprobat proiectul privind data alegerilor prezidențiale

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Juridică, Numiri și Imunități a Parlamentului a aprobat, în ședința on-line de astăzi, cu majoritatea voturilor, raportul la proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea datei alegerilor Președintelui Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Proiectul prevede că alegerile președintelui Republicii Moldova vor fi stabilite pentru data de 1 noiembrie 2020, hotărârea urmând să intre în vigoare în data de 15 august 2020, anunță Direcția Generală Comunicare și Relații Publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Politică
Deputații socialiști au înregistrat proiectul cu privire la data alegerilor prezidențiale

În conformitate cu prevederile art.109 din Codul Electoral, „Alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova se vor desfășura cu cel puțin 30 de zile şi cel mult 60 de zile înainte de expirarea mandatului preşedintelui în funcție. (3) Parlamentul stabileşte data alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova cu cel puţin 60 de zile înainte de ziua alegerilor”.

”Mandatul Președintelui Republicii Moldova în exercițiu, domnul Igor Ddodon expiră la data de 23 decembrie 2020. În această ordine de idei, Parlamentul urmează să stabilească data alegerilor Președintelui Republicii Moldova. Astfel, se propune ca prin hotărâre a Parlamentului să fie stabilită ziua de 1 noiembrie 2020 – ziua alegerilor Președintelui Republicii Moldova”, se arată în nota informativă a proiectului de Hotărâre.

Proiectul urmează a fi discutat în plenul Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0