Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații socialiști au înregistrat proiectul cu privire la data alegerilor prezidențiale

© Sputnik / Miroslav RotariКишиневцы голосуют на втором туре местных выборов
Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit proiectului înaintat de PSRM, alegerile prezidențiale ar urma să aibă loc pe 1 noiembrie 2020.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Deputatul socialist Vasile Bolea, președintele Comisiei Juridice, numiri și imunități, a publicat proiectul de Hotărâre înregistrat de deputații PSRM care prevede organizarea alegerilor prezidențiale în data de 1 noiembrie 2020.

 Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992 - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: "Voi face tot posibilul ca să evităm alegerile parlamentare anticipate"

„Am înregistrat un proiect de hotărâre cu privire la stabilirea datei alegerilor Președintelui Republicii Moldova. Conform art.109 alin.3) din Codul electoral, Parlamentul stabilește data alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova cu cel puțin 60 de zile înainte de ziua alegerilor. Am propus ca data alegerilor să fie stabilită pentru 1 noiembrie 2020”, a scris Bolea.

Amintim că președintele țării, Igor Dodon, a anunțat după tradiționala ședința de lucru președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, că va propune Parlamentului ca alegerile prezidențiale din acest an să fie organizate pe 1 noiembrie.

Dodon a precizat că alegerile președintelui pot avea loc în perioada 23 octombrie – 23 noiembrie. Din aceste considerente, el a declarat că va propune majorității parlamentare ca la următoarea ședință a Legislativului să numească data desfășurării alegerilor pentru 1 noiembrie 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0