Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a discutat șeful statului cu reprezentanți ai companiilor de transport

© Sputnik / OsmatescoИгорь Додон Igor Dodon
Игорь Додон Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a constatat că ramura transporturilor este serios afectată de pandemia COVID-19, iar restabilirea activității în regim normal a domeniului „va fi lentă”.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Situația actuală din domeniul transporturilor a fost discutată astăzi de președintele Igor Dodon la o întrevedere cu reprezentanți ai companiilor de transport.

Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Pierderile pe care le poate suporta economia din cauza COVID-19

O importanță deosebită i-a fost acordată situației din transportul de mărfuri, cu „un rol primordial în dezvoltarea infrastructurii” și pentru situația din domeniul operațiunilor de export-import. Bineînțeles, a fost analizată și situația transportului de pasageri, de care cetățenii au nevoie zi de zi.

Ramura transporturilor a fost substanțial afectată de restricțiile impuse din cauza pandemiei COVID-19, a constatat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

„Drept consecință a crizei provocate de pandemie, am constatat înrăutățirea gravă a situației în această ramură. Totodată, a fost menționat faptul că după finalizarea epidemiei, problemele în domeniul respectiv, dar și în economie în ansamblu, vor rămâne, iar restabilirea activității în regim normal va fi lentă”, a scris șeful statului.

La întrevedere, președintele i-a asigurat pe interlocutori că „actuala conducere a țării cunoaște problemele din această ramură, dar și din alte domenii”.

Igor Dodon a informat că, săptămâna viitoare, după dezbaterile organizate cu reprezentanții fiecărui domeniu al economiei, conducerea statului va lansa un pachet de inițiative pentru fiecare sector în parte.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0