Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă cu dosarul deputatului Sergiu Sîrbu: Iată ce spune Procuratura

© Photo : Facebook / Sîrbu SergiuSîrbu Sergiu
Sîrbu Sergiu - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală a prezentat informații despre dosarul în care este vizat deputatul Sergiu Sârbu.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Deputatul Sergiu Sîrbu a fost scos de sub urmărire penală iar dosarul în care acesta era bănuit de a fost clasat. Informația a fost prezentată de Procuratura Generală.

Sergiu Sârbu - Sputnik Moldova
Sergiu Sîrbu: Sunt toate șansele să fie o nouă configurare a majorității parlamentare

Potrivit informațiilor prezentate de sursă, Sîrbu era bănuit de „corupere activă”, după ce pe 28 octombrie 2019 a fost pornită o cauză penală, în baza unui denunț depus de către un alt deputat. Acesta a reclamat o pretinsă tentativă a lui Serghei Sîrbu de a-l corupe pentru a-l determina să părăsească formațiunea din care face parte. Decizia de a-l scoate pe deputat de sub urmărire penală și de a clasa dosarul a fost luată de Procuratura Anticorupție după ce a ajuns la concluzia că fapta acestuia nu întrunește elementele infracțiunii.

Conform legii, decizia Procuraturii poate fi contestată în ordinea ierarhică la procurorul anticorupție și, ulterior, la judecătorul de instrucție.

De precizat că în cadrul unei emisiuni televizate Vladimir Voronin a declarat că el ar fi semnat denunțul pe numele fostului democrat Sergiu Sîrbu, pentru presupusa tentativă de a corupe un deputat comunist, din fosta legislatură, după ce un grup de 14 parlamentari comuniști a părăsit fracțiunea PCRM.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0