Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mesajul președintelui Dodon pentru asistenții medicali

Abonare
Cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical, marcată pe 12 mai, președintele Igor Dodon le-a adresat angajaților din această categorie profesională un mesaj de felicitare și apreciere. La noi, 99% dintre reprezentanții acestei profesii sunt femei.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Numărul persoanelor vindecate de COVID-19 în Moldova a trecut de două mii
CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Marcată de lupta cu pandemia care a afectat întreaga umanitate, sărbătoarea din acest an a asistenților medicali „vine să evidențieze rolul și menirea” acestora, care, „alături de medici și infirmiere, fac front comun împotriva virusului necruțător, fiind eroii din linia întâi”, a apreciat Igor Dodon în mesajul său prilejuit de Ziua Internațională a Asistentului Medical.

„Stimați asistenți medicali, Vă adresez sincere și cordiale felicitări cu ocazia sărbătorii Dumneavoastră profesionale, împreună cu alese gânduri și urări de multă sănătate, împlinire și bunăstare. (...) Fiecare dintre noi am conștientizat riscurile enorme ale profesiei de asistent medical, de medic. Cu atât mai mult, cu cât 99% din reprezentanții acestei profesii în Republica Moldova sunt femei”, a constatat șeful statului.

Igor Dodon subliniază că „astăzi este ziua celor circa 22 de mii de asistente medicale din țara noastră care sunt la datorie”.

„Anume în ochii acestor femei cu inimă mare și cu o responsabilitate enormă suferinzii caută speranța, sorb orice cuvânt, sfat, recomandare, considerându-le îngeri păzitori în momentele de grea încercare. (...) În numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova, Vă exprim respect pentru activitatea pe care o desfășurați cu dăruire și altruism. (...) La Mulți Ani!”, adaugă Igor Dodon.

Președintele le dă asigurări sărbătoriților „că statul va investi considerabil în sistemul de sănătate”, pentru a reduce exodul lucrătorilor medicali, pentru a le crea în Republica Moldova condiții favorabile de muncă și protecție socială.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0