Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Numărul persoanelor vindecate de COVID-19 în Moldova a trecut de două mii

Abonare
Starea pacienților infectați cu noul coronavirus se schimbă de la o zi la alta. În timp ce unii pacienți se tratează și sunt externați, alții rămân în stare gravă și extrem de gravă.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Starea de sănătate a 19 pacienți infectați cu coronavirusul de tip nou este extrem de gravă. Ministerul Sănătății informează că aceștia sunt conectați la aparate de respirație asistată. Astfel, numărul persoanelor în stare gravă se ridică la 238. Alți 490 prezintă stare de gravitate medie, iar ceilalți pacienți în stare satisfăcătoare. Totodată, pe parcursul zilei de ieri au fost externate 89 persoane. În total, 2069 persoane au fost tratate de COVID-19 în țara noastră.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 4 995 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 610 sunt din Transnistria. Numărul cazurilor active este de 2839.

Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie  - Sputnik Moldova
Societate
Situația la frontieră: Câte persoane au revenit în țară în ultimele 24 de ore

Din numărul total de îmbolnăviri, 1197 cazuri de infectare au fost înregistrate în rândul angajaţilor sistemului de sănătate. Dintre aceștia, 285 sunt medici, 438 - asistenţi medicali, 64 de felceri, un paramedic. Totodată, au fost infectați 19 farmacişti, dar și 390 de angajați care fac parte din personalul auxiliar.

În contextul pandemiei coronavirusului, specialiștii îndeamnă să urmăm cu strictețe regulile de protecție. Printre acestea și purtatul măștii medicinale, pentru prevenirea infectării cu COVID-19.

Cum să pui, să folosești, să scoți și să arunci o mască?

  • Țineți minte, o mască trebuie folosită numai de către angajații din sistemul de sănătate, de îngrijitorii persoanelor bolnave și de persoanele cu simptome respiratorii, cum ar fi febra și tusea.
  • Înainte de a atinge masca, spală-te pe mâini cu o soluție de mâini pe bază de alcool sau cu săpun și apă.
  • Luați masca și inspectați-o dacă nu există picături de lichid sau găuri.
  • Găsiți partea superioară (unde este banda metalică).
  • Asigurați-vă că partea corespunzătoare a măștii este orientată spre exterior (partea colorată).
  • Puneți masca pe față. Prindeți banda metalică sau marginea rigidă a măștii, astfel încât să se modeleze la forma nasului.
  • Trageți partea inferioară a măștii, astfel încât să vă acopere gura și bărbia.
  • După utilizare, scoateți masca; îndepărtați buclele elastice din spatele urechilor, păstrând masca departe de față și haine, pentru a evita atingerea suprafețelor potențial contaminate ale măștii. Iar după utilizare aruncați masca în coșul cu.

Nu uităm de una din cele mai importante reguli de protecție, igienizarea mâinilor cu o soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0