Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când se va permite accesul cetățenilor pe teritoriul cimitirelor din Chişinău

© Sputnik / OsmatescoLudmila Boțan
Ludmila Boțan - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul Întreprinderii Municipale "Combinatul Servicii Funerare", Ludmila Boțan, a precizat când se vor redeschide cimitirele din Chişinău și când oamenii vor putea să îngrijească de mormintele celor decedaţi.
Când se va permite accesul cetățenilor pe teritoriul cimitirelor din Chişinău?

Pe toată perioada stării de urgență, adică până pe 15 mai, accesul în toate cimitirele din Capitală a fost restricționat, cu excepția înhumărilor curente la care pot participa cel mult zece persoane. Potrivit Ludmilei Boțan, după ridicarea stării de urgență, cimitirele își vor relua activitatea, respectiv va fi permis accesul cetățenilor.

"Pentru efectuarea lucrărilor de salubrizare a mormintelor celor apropiați, accesul pe teritoriul cimitirelor va fi permis doar cu respectarea regulilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale și Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică", a declarat pentru Sputnik directorul Întreprinderii Municipale "Combinatul Servicii Funerare".

De asemenea, Ludmila Boțan a remarcat că, în vederea prevenirii răspândirii virusului de tip nou COVID-19, accesul în cimitire va fi admis doar persoanelor care au înhumate rude acolo. Totodată, aceștia trebuie să fie echipați corespunzător - cu măști de protecție și mănuși. În plus, accesul în cimitire a grupurilor mai mari de trei persoane va fi interzis.

Amintim că nici de Paștele Blajinilor, marcat pe 26 și 27 aprilie curent, porțile cimitirelor nu au fost deschise şi nu a fost permisă intrarea. Măsurile au fost luate în scopul prevenirii contaminările cu COVID-19. Sărbătoarea a fost amânată pentru zilele de 6, 7 și 8 iunie 2020, conform deciziei Mitropoliei Moldovei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0