Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Rusia mortalitatea provocată de COVID-19 este 7,4 ori mai mică decât media în lume

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaЗаместитель председателя правительства РФ Татьяна Голикова
Заместитель председателя правительства РФ Татьяна Голикова - Sputnik Moldova
Abonare
În Federația Rusă mortalitatea de COVID-19 este 7,4 ori mai mică decât media în lume, a declarat vicepremierul rus Tatiana Golikova la o ședință la care s-a discutat situația sanitar-epidemiologică din această țară.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Vicepremierul rus Tatiana Golikova a mai menționat că în Rusia a scăzut și ponderea cauzelor de pneumonie în rândurile celor infectați de la 25 la sută la 20,6 la sută. Totodată s-a micșorat de paroape nouă ori și perioada care durează din ziua îmbolnăvirii și ziua internării în spital. A scăzut de 2,6 și ritul de creștere a numărului de îmbolnăviți. Toate acestea, spune Tatiana Golikova, au permis să fie ținuți la un nivel mic rata cazurilor letale.

Vizieră protecție față - Sputnik Moldova
Societate
Bulgaria deschide cinematografele, bibliotecile și muzeele

Dar ea spune că aceste date nu trebuie să-i facă pe ruși să nu mai fie vigilenți. Este important ca și rata îmbolnăvirilor să fie micșorată, afirmă Tatiana Golikova, fiind citată de RIA Novosti. Iată de ce oamenii trebuie să respecte restricțiile impuse pe timp de pandemie ca să iasă cât mai curând din regimul de izolare și de restricții.

Coronavirusul SARS-CoV-2, cel car provoacă boala COVID-19, a cuprins 187 de țări ale lumii. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, de acest virus au fost infectați 3,9 milioane de oameni, dintre car minimum 274 au murit.

În același timp, potrivit calculelor făcute de universitatea Johns Hopkins din SUA, în lume numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 a depășit 4,1, dintre care 282 728 de bolnavi au murit și 1,4 milioane s-a însănătoșit. După numărul morților, SUA se află pe primul loc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0