Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Bulgaria deschide cinematografele, bibliotecile și muzeele

CC0 / Pixabay / Engin_Akyurt / Vizieră protecție față
Vizieră protecție față - Sputnik Moldova
Abonare
De astăzi, locuitorii Bulgariei pot să meargă la cinema, la bibliotecă, să viziteze muzeele care au fost închise timp de două luni din cauza pandemiei de Coronavirus, anunțat postul național de radio, citând ministerul bulgar al sănătății.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Autoritățile bulgare au anulat restricțiile pentru respectivele activități culturale, dar asta nu înseamnă că nu vor fi respectate măsurile de siguranță, cum ar fi distanța socială, precizează RIA Novosti. Spre exemplu, sălile din cinematografe trebuie să fie ocupate doar în proporție de 30 la sută. Exact ca și în cazul concertelor ținute în aer liber.

Două luni de carantină au avut o influență nefastă asupra economiei bulgare, care depinde mult de industria turismului. Publicația Sogia Globe scrie că câteva zeci de asociații din industria hotelieră și cea a restaurantelor planifică să organizeze manifestații de protest, la care să ceară micșorarea TVA. Prima acțiune de protest este planificată pentru 18 mai și se va desfășura în fața Parlamentului bulgar. Dacă cererea protestatarilor nu va fi satisfăcută, atunci în fiecare zi de luni se vor desfășura proteste, așa au anunțat organizatorii.

Precizăm că Parlamentul Bulgariei a aprobat, în data de 13 martie, inițiativa guvernului privind anunțarea situației excepționale pe o lună de zile din cauza Coronavirusului, după care acest termen a fost extins până în data de 13 mai.

În Bulgaria au fost înregistrate 1981 de cezuri de Coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0